Ez a koreai szérum már nem csak megrendelhető, ott csücsül a dm polcain, több más koreai termékkel együtt. Három hétig teszteltem, hogy mennyit változtat a bőrképen!

A K-beauty, vagyis a tízlépcsős koreai szépségrutin terjedése óta óriási népszerűségre tettek szert a szérumok, sőt idén az esszencia is beúszott a képbe, ami szintén a tudatos, célzott arcápolást támogatja. A dm terméktárháza augusztus elején négy új márkával bővült, melyek elérhető közelségbe hozzák a koreai bőrápolást. Az új kencék érkezését mi is együtt ünnepeltük az üzletlánccal, kipróbálásra is kaptunk néhány készítményt.

Az It’s Skin márka szérumai a leggyakoribb bőrproblémákra nyújtanak célzott megoldást, a növényi hatóanyagokkal dúsított termékek pedig az érzékeny bőr ápolására is alkalmasak. Az is jól hangzik, hogy a cég alapítói a Szöuli Egyetem bőrgyógyászaival és klinikai kutatóival működnek együtt a formulák kifejlesztésekor. Én elsőként a POWER 10 Formula termékcsalád CO Effector elnevezésű tagját próbáltam ki, amit feszesítő hatású növényi fehérjével dúsítottak. A dm koreai felhozatalában megtalálhatóak még a Benton, a COSRX, és az Etude House szépségápolási produktumai is.

Praktikus adagoló, könnyen felszívódó kence: kipróbáltuk, mit tud a koreai szérum

A tízlépcsős K-beauty szerint a szérumos kezelés a szépségrutin hatodik lépése, de én nem használok ennyi mindent a bőrömre, így nálam nappal a második, éjszaka a harmadik helyre került. Egy frissítő bio arclemosóval kezdek, amit az esti rutinnál kiegészítek tiszta aloe vera géllel, mely tökéletesen megnyugtatja a bőrömet. Természetesen, mindig alapos arcmosás előzi meg a bőrápoló műveletet, amit egy hab állagú, natúr termékkel végzek, mely nem szárítja és irritálja az érzékeny hámrétegemet.

A CO Effector 30 ml-es, csinos kis üvegcsében kapható, amely számomra nagyon praktikus kiszerelésnek bizonyult. Jól zárható, cseppentő adagolóval ellátott ampulla, ami segít elkerülni a tartalom szennyeződését. Utazáshoz is tökéletes, nem maszatol, nem folyik ki. Mivel találkoztam már olyan – egyébként minőségi – szérummal, ami nem felelt meg ennek az elvárásnak, nálam ez már plusz pontot érdemel.

 

A kence rendkívül lágy állagú, könnyen felszívódik, és nem hagy ragacsos érzést maga után. Sminkelés előtt hidratáló krémet, majd mattító primert kentem fel rá, és nem kellett megvárnom, míg beissza a bőröm, azonnal simább, finomabb bőrképet eredményezett.

Viszont észrevettem, hogy elég jól szabályozza a faggyútermelést, még az én kombinált bőrtípusom is matt felületűvé vált, nagyjából három-négy alkalmazást követően. Ez valójában jó hír, de megesett, hogy úgy éreztem, picit húzódik a bőröm. Folytattam a tesztelést, csak a mattító primert elhagytam a rutinomból. Így egy hét elteltével, sokkal rugalmasabb bőrfelületet kaptam, melynek hidratáltságát már kielégítőnek találtam.

A feszesítő hatású növényi fehérjétől azonban senki ne várjon nagy változást, segít, hogy a bőr a mélyebb rétegekben is hidratált maradjon, és bizonyos fokig serkenti a kollagénszintézist, ezáltal finomítja a hámréteg textúráját. Ám olyan eredménnyel nem kecsegtet, mint amikor mélyreható arckezelésekkel stimulálják a kollagéntermelést.

Az viszont szembetűnő volt számomra, hogy a fáradtság nyomai hamarabb eltűntek, a pórusok pedig valamennyire összehúzódtak. Már ettől is egészségesebbnek és kipihentebbnek tűnt az arcom. Bár ráncaim nincsenek, melyeken lemérhetném a hatását, de így a negyvenet taposva, már érezhetően lassabban regenerálódik a bőröm. Az élénkítésére megfelelőnek találtam ezt a koreai szérumot, viszont amiatt kicsit csalódott voltam, hogy parfüm is került bele. Nem tolakodó az illata, de szerintem egy szérumban abszolút felesleges.

Bár az üvegcsén phyto collagen – vagyis növényi kollagén – megnevezés áll, a fő összetevők között hydrolyzed extensin szerepel, ami csúnyán hangzik, de ez valójában egy olyan fehérje, ami jelen van a növények sejtfalában. A bőrbe jutva vízmegkötő, feszesítő hatással rendelkezik. A szérum hidratáló tulajdonságát többszörösen bebiztosították, van benne glicerin, ami a bőr alatti lipidrétegben is megtalálható, és arra szolgál, hogy ne szökjön el a nedvességtartalom. A kence beszívódását butylene glycol segíti, ami szintén vízmegkötőként működik. Illékony alkohol és színezőanyag nincs benne.

A dm üzleteiben és online, 4499 forintért kapható.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés