A koreai nők élen járnak a bőrápolásban, és az utóbbi években a nyugati kozmetikai ipar is egyre több jól bevált kencéjüket fedezi fel. Az innovatív technológiáknak és az évszázados hagyományoknak köszönhetően elképesztően hatékony termékeik vannak, amelyeknek a hatása már rövid időn belül látványos. Ezek után nem csoda, hogy az általuk alkalmazott sminkrutin sem kispályás!

hirdetés

A koreai nők bőrápolási szokásai egyediek, épphogy megbarátkoztunk a tíz lépcsős rutinnal, máris megérkeztek az újdonságok. Idén a jól bevált lépések egyre inkább háttérbe szorulnak, megjelentek a hibrid kencék, ezek a termékek többféle hatóanyagot ötvöznek, ezáltal felcserélhetőek vagy kihagyhatóak. A változásnak köszönhetően sokkal egyszerűbbé vált a szépségápolás.

A Távol-Keleten a természetes alapanyagoknak nagy hagyományuk van. A kínai orvoslásban évszázadok óta alkalmazzák a növényekből kivont hatóanyagokat, a koreai nők pedig szívesen kenik őket az arcukra. A gyengéd összetevők nem terhelik meg feleslegesen a hámréteget, ám értékes antioxidánsokkal táplálják az arcbőrt.

Minden a bőrápolással kezdődik

A koreai nők sminkrutinja a bőrápolással kezdődik, hiszen a megfelelően előkészített orcán sokkal szebben mutat a festék. Öregedő bőr esetén kevésbé látszanak a szarkalábak, a hidratáló összetevőknek köszönhetően teltebb, ragyogóbb hatást nyújt az arcbőr.

Már az esti rutinnal elkezdik a hölgyek a készülődést a sminkre, legtöbbször éjszakai maszkot visznek fel a hámrétegükre. Ezek a kencék géles állagúak, könnyen beszívódnak, ezért nem kenik össze az ágyneműt. Reggelre viszont értékes vitaminokkal táplálják az arcbőrt, ami így sokkal teltebb, ragyogóbb lesz. A hidratálásra úgyszintén nagy hangsúlyt fektetnek, sosem maradhat ki a rutinjukból.

Így sminkelnek a koreai nők

A smink ezután az alapozással kezdődik, ám a koreai nők szeretik a színezett hidratálókat, amelyek rendkívül gazdag készítmények, így megfelelően táplálják a hámréteget. A pigmentált kencék nagyszerű fedést biztosítanak, az esetleges bőrhibákat esztétikusan eltakarják. Idén a hibrid kozmetikumok kapják a legnagyobb reflektorfényt, ezért egyre több olyan szépségápolási termék jelenik meg, ami fényvédőt, csiganyálkaszűrletet vagy hialuronsavat egyaránt tartalmaz. Ha pedig csak simán alapozót használnak, akkor a kompakt termékeket kedvelik, amelyeket applikátorral oszlatnak el finoman az arcbőrükön.

A koreai nők mindig hangsúlyozzák a szemöldöküket, a szemhéjsminkjüket pedig barackos, rózsás árnyalatokkal készítik el. Efféle szín kerül fel pirosítóként, illetve rúzsként. A kellemes, meleg tónus igazán frissé, lággyá és fiatalossá teszi a makeupot. A sminket legtöbbször highlighterrel fejezik be, ettől csak még ragyogóbb lesz az orca.

A koreai nők sminkrutinja nem áll sok kencéből, és viszonylag egyszerűen elkészíthető. Csupán pár jól fedő, ám mégis könnyű textúrájú kencére van hozzá szükség. Az alaposan előkészített bőrre nagyon odafigyelnek, hiszen ettől válik ragyogóvá a kinézet és tartóssá a makeup.

 

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés