Jennifer Aniston frizurája nem sokat változott az évek során. A híres Rachel-fazont még a kilencvenes évek közepén alakította ki a fodrásza, azóta picit finomítva lett a vágás, illetve az elmúlt évtizedekben csak a tincsek hosszával és a beszárítás technikájával trükköztek a szakemberek. A színésznő hajviselete otthon is könnyedén elkészíthető, csupán egy körkefére és hajszárítóra van hozzá szükség.

hirdetés

A Rachel-fazont senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen a kilencvenes években számos nő választotta a rétegezett frizurát. A fodrászok már fél szavakból is megértették a vendégek kívánságát, elég volt annyit mondani, hogy Rachel haját szeretném a Jóbarátokból. A trend éveken keresztül népszerű volt, a színésznő pedig később is kitartott a jól ismert vágás mellett.

A divat változásával Jennifer frizurája is átalakult. Megmaradt a rétegezett vágás mellett, de a fodrásza már nem polcolja fel annyira a fazont, mint a kilencvenes években. Kevesebb a tupír, ettől a végeredmény sokkal természetesebb.

Így készül Jennifer Aniston híres frizurája

A formázás alapját a beszárítás jelenti, a színésznő fodrásza ezzel kezdi a folyamatot. Elsőként feltűzi a tincseket, ezzel megkönnyítve a folyamatot. Az apróbb szekciókat könnyebb a körkefére feltekerni és megszárítani. Fontos, hogy milyen a körkefe átmérője. Hosszabb tincsek esetén csakis a nagyobb verziók jöhetnek szóba.

 

A beszárításhoz sokan használnak különféle kozmetikumokat, ám a híresség fodrásza ezeket nem kedveli. A nem megfelelő készítmények sokszor ragacsossá, mattá tehetik a frizurát. Ha esetleg elégedetlen a végeredménnyel, akkor vizet spriccol a tincsre, és folytatja a szárítást.

Mindig a fúvókával szárítja a tincset, így a hő célzottan a hajkefére megy. Fontos, hogy a hajtövek kellően meg legyenek emelve, ezt úgyszintén a hajszárítóval éri el. Szárítás után érdemes minden tincset feltekerni, amíg el nem készülsz. Így stabilabb lesz a főnözés, beszárítás eredménye, vagyis a frizura tartósabb marad.

A nosztalgikus trendhullámoknak köszönhetően visszatértek a kilencvenes évek népszerű hajfazonjai, így Jennifer Aniston frizurája ismét visszaköszön a divatban. A főnözési technikával beszárított viseletet könnyedén feldobhatod pár sikkes hajkiegészítővel, jöhetnek a hajráfok, csatok, esetleg kendők.

 

Kiemelt kép: Gregg DeGuire / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés