Jessica Alba három gyermek mellett is mindig top formában van, a bőre makulátlan, sohasem mutatja a nyúzottság jelét. Pedig ő is karikás szemekkel ébredezik reggelente, de van egy jól bevált rutinja, amivel percek alatt felfrissíti arcát a sminkelés előtt.

hirdetés

Sokan csak hidratáló krémet kennek fel a sminkelés előtt, ami legtöbb esetben nem elégíti ki a bőr igényeit, különösen, ha fáradt, lestrapált, és naponta elszenvedi a festékek terhét. A színésznő csakúgy, mint a legtöbb nő, akkor érzi teljesnek és sugárzónak a megjelenését, ha felrak egy finom makeupot, mely kiemeli szép vonásait. Ám bőrének frissességét nem a sminkre bízza, sokkal jobb praktikái vannak, melyek még a kapkodós reggelekbe is beleférnek.

Bár a videóban úgy tűnik, magára keni a fél fürdőszobát, nagyjából öt perc alatt életet lehel a bőrébe, hogy felkészítse a sminkelésre. A változás nagyon szembetűnő, szinte a szemünk előtt alakul át nyúzott anyukából kipihent külsejű, tökéletes sminkű bombanővé.

Jessica Alba rutinja sminkelés előtt

Bár 39 éves korban még nem feltétlenül jelennek meg ráncok, a bőr már nem regenerálódik olyan gyorsan, mint azelőtt. Markánsabban meglátszanak rajta a kialvatlanság, kimerültség jelei, olyankor szinte öt évet öregíthet az emberen. Ez a színésznőn is meglátszik. A felvételen bevallja, hogy éjjel forgatáson volt, nem aludt túl jól, de minderről a karikás szemei is árulkodnak.

A reggeli bőrápoló rutinja a következő:

  • antioxidáns hatású maszk
  • hidratáló arckrém a bőrbe paskolva
  • vizes alapú krém kétféle arcmasszírozóval eldolgozva
  • biocellulóz szemmaszk
  • ajakradír

Egy shea vajban és antioxidánsokban gazdag arcmaszkkal kezdi a bőrfrissítést, amit elmondása szerint naponta használ. Pár perc elteltével, szivaccsal távolítja el a pakolást, majd mélyhidratáló krémmel folytatja a rutint. Egy koreai barátja javaslatára, mindig paskolással juttatja be a hatóanyagokat a bőrébe. Addig ütögeti finoman az arcát, nyakát, amíg a kence teljesen felszívódik.

Ez a módszer a vérkeringés fokozására is kiváló. Azután következik egy vizes bázisú krém, amit szó szerint belemasszíroz az arcbőrbe. Vastagon viszi fel a készítményt, majd kétféle arcmasszírozó kütyüvel alaposan eldolgozza a hámrétegen. Ez a művelet úgyszintén serkenti a szövetek oxigén- és vérellátását, amitől látványosan élénkebb, feszesebb, frissebb lesz a bőr. A szemkörnyékére speciális biocellulóz maszkot tesz fel, majd zárásképp ajakradírt használ.

 

Sminkeléssel együtt nagyjából 16 percet szán magára a színésznő, de nem árt figyelembe venni, hogy végigbeszéli az egész műveletet. Sietős reggeleken valószínűleg sokkal jobban pörgeti a rituálét, amiből érezhető, hogy kevés időbefektetéssel is végezhető alapos bőrápolás.

Az előkészületek után egy minden alkalomra tökéletes makeupot dob fel, füstös szemsminkkel. Nem sokat vacakol a szemhéjfestéssel, tehát nem kell precíz rétegezésre és színátmenetekre gondolni. Sminkese tanácsára két alapozót használ, egy ragyogásfokozó és egy matt terméket.

Az előbbit csak azokra a területekre viszi fel, ahol diszkrét fényhatással szeretné frissíteni a bőrét. A hozzá legjobban passzoló barna színpalettával emeli ki tekintetét, majd sötét-világos tónusokkal kontúrozza arcát.

Végeredményképp a tőle megszokott friss, üde megjelenést láthatjuk, tökéletes bőrképpel, melyen nyoma sincs a fáradtság jeleinek. Ezt az alapos, mégis gyors rutint bárki beültetheti a reggeli készülődésébe, hiszen rövid és hosszú távon egyaránt, a bőr meghálálja a törődést, sőt, hatására smink nélkül is jól fog mutatni.

Kiemelt kép: Gregg DeGuire/FilmMagic/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés