Az arcpuffadás kellemetlen esztétikai probléma, hiszen duci hatást kelt, és elmossa a kontúrvonalakat. A puffadt arcnak sok oka lehet, és a legtöbb esetben egy rövid arcmasszázzsal kezelhető.

hirdetés

Ezért lehet puffadt az arc

Az arc vizesedésének sok oka lehet: kevés folyadékbevitel, allergia, egészségügyi problémák, vagy a rossz szögben történő alvás. Természetesen egészségügyi rendellenesség esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, mivel puffadással járó betegség lehet a veseelégtelenség, a pajzsmirigy működési zavara, vagy bármilyen fogászati probléma. Viszont, ha betegségről nincs szó, akkor egyszerű házi praktikákkal is orvosolhatóak a kellemetlen tünetek.

A szervezet vízhiánya sok esetben eredményezhet puffadt arcot, így figyelni kell a napi megfelelő folyadékbevitelre, amely minden esetben tiszta víz legyen. A túlzott sófogyasztás, szintén hozzájárulhat a vizenyős bőrképhez, ezért érdemes kerülni. Allergia esetén elsősorban a kiváltó okokat kell felderíteni és megszüntetni. Csak megfelelő minőségű sminket és sminklemosót ajánlott használni, valamint fontos az ecsetek tisztán tartása. Ezek a banálisnak tűnő tényezők ugyanis irritálhatják az arcbőrt, amely így felpuffadhat.

Arcmasszázs lépésről lépésre

Ezen felül érdemes arcmasszázst végezni, amely csökkenti az ödémásodást, hiszen javítja a nyirokkeringést, így a felesleges víz távozni tud. Alkalmazható az egész arcon, vagy csak a szemkörnyékén, attól függően, hogy melyik terület érintett. Egyszerű mozdulatokkal kell nyomkodni a bőrt, és a fül felé masszírozni az arcot. Ajánlott minden reggel elvégezni, mert így akár tartósan megszüntethető ez a nem túl esztétikus jelenség.

 

Nyitókép: Getty Images

  • Megosztás:
hirdetés