Jane Birkin lánya, Charlotte Gainsbourg édesanyjához hasonlóan, népszerű divatikon. Az 50 éves francia színésznő minden öltözékéből és porcikájából árad a lezser elegancia. Nem hagyja, hogy nyomást gyakoroljanak rá a trendek, inkább ösztönből öltözködik, ezért felesleges kiegészítők vagy túlzások nélkül lesz mindig elképesztően sikkes a megjelenése.

hirdetés

Jane Birkin a hetvenes évek egyik legnépszerűbb stílusikonja volt. A színésznő még a Hermèst is megihlette, hiszen a világ egyik legértékesebb táskafazonjának tartott Birkin-retikül az ő nevét viseli. Nőies szereléseit gyakran másolták le a hölgyek, ám a frizurája is állandó beszédtéma volt. A tincseit sokáig egyenesen viselte, és csupán egy frufruval dobta fel a vágást a fodrásza. A fazonból még manapság is sokan merítenek ihletet.

Ám Jane Birkin lánya, Charlotte Gainsbourg is imádja a divatot, ezt valószínűleg az édesanyjától örökölte. Charlotte karrierje meseszerűen indult: 13 éves volt, amikor debütált a filmvásznon, az első filmjében Catherine Deneuve lányát alakította. A színésznő pályája azóta is szárnyal. Az évek során rengeteg díjjal jutalmazták, emellett énekesnőként úgyszintén tevékenykedik. Igazi sokoldalú tehetség, ám ebben semmi meglepő nincs. A remek hangja, és a színészi tehetsége mellett a stílusérzékét is édesanyjától örökölte.

Jane Birkin lánya igazi lázadó

Charlotte Gainsbourg ruhatárában főként vagány darabok sorakoznak. Az ötvenéves színész-énekesnő imádja a bőrhatású darabokat, a rövid sortokat és a szexis felsőrészeket. A finom eleganciának nyomát sem látjuk, ennek ellenére, mindig nagyon sikkes. Ízlésesen viseli az áttetsző blúzokat, a tenyérnyi rövidnadrágokat és a mélyen dekoltált blézereket, amelyek alatt legtöbbször nem visel semmit.

 

Gyakran hord feketét, a sötét tónus a kedvenc színe. Mindig elő tudja kapni, és az anyagok, fazonok játékának köszönhetően Charlotte megjelenése nem válik komorrá. A miniruhák és a bőrnadrágok miatt a merészebb hírességek közé tartozik, ám a legkevésbé sem közönséges a megjelenése. Minden összeállításán a saját ízlése tükröződik, még a jeles eseményekre sem kéri ki stylist véleményét, és nem foglalkozik a a trendekkel.

Az elvárt öltözködési szabályoknak sem szeretne feltétlenül megfelelni, többször is előfordult már, hogy rövid sortban és magassarkúban érkezett egy vörös szőnyeges eseményre. Ha pedig épp nem szeretné a tökéletes lábait megvillantani, akkor Jane Birkin lánya maszkulin szabású kosztümbe bújik. Az efféle kreációkat szereti kiegészíteni a férfiak ruhatárára jellemző öltönymellénnyel, amiben pompásan fest.

Charlotte Gainsbourg az egyik legvagányabb színésznő, akit nem lehet egyszerűen bekategorizálni. Nem követi görcsösen az aktuális divatirányzatokat, sokkal inkább kiszelektálja a trendek közül a neki tetsző darabokat, és a saját ízlésének megfelelően ülteti be őket a ruhatárába.

 

Kiemelt kép: Stephane Cardinale – Corbis / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images.  

  • Megosztás:
hirdetés