A hullámos haj megzabolázására ezek a frizurák a legjobbak. Szép, rugalmas tartást adnak a kusza tincseknek, kiemelik a loknik különlegességét. Nőies és vagány fazonok közül is válogathatsz.

hirdetés

Akinek hullámos haja van, az egyeneset szeretne, akinek tűegyenes, az pedig rajong a látványos loknikért. A legtöbben úgy érzik, hogy a saját frizurájukkal a legnehezebb bánni. Sokan, akiket egyenes tincsekkel áldott meg a természet, a lelapuló, lapos frizurával bíbelődnek reggelente, mások pedig, akiknek hullámokba ugrik a haja, nehezen tudják megzabolázni az össze-vissza álló szálakat.

A megoldás nem feltétlenül abban rejlik, hogy magas hőhatással dolgozó ketyerékkel próbáljuk teljes mértékben átformálni a hajunkat. Egy jól eltalált, a frizura típusának megfelelő hajvágás sokkal többet segíthet a helyzeten. Bár sokan azt gondolják, hogy hullámos haj esetén nem túl széles a paletta, elképesztően izgalmas fazonok között lehet válogatni. Nőies és vagány verziók egyaránt szerepelnek a listán.

Divatos frizurák, amelyek remekül hangsúlyozzák a hullámos haj szépségét

Réteges vágás

Hosszú, finoman hullámos haj esetén a réteges hajvágást érdemes kipróbálni. A pillangóvágás azért olyan népszerű, mert hihetetlenül nőies és sikkes hatást kelt, miközben felturbózza a haj volumenét. Gyönyörű tartást kölcsönöz a hajnak, a loknik szépen dúsítják a frizurát és izgalmassá teszik a megjelenést.

Amennyiben marad a hosszú hajfazon, ám réteges vágással szeretnéd izgalmasabbá tenni,  arra mindenképpen érdemes odafigyelni, hogy a felső réteg ne legyen túl rövid, így a hullámok nem a fejtetőn válnak hangsúlyossá.

Francia bobfazon

A legnőiesebb lehetőségek egyike a rövidke francia bob, ami abszolút kihozza a maximumot az össze-vissza álló hullámos hajból. Egyszerű frufruval megspékelve az igazi, ebben a formában tényleg franciás hatást kelt az összkép.

A különlegessége abban rejlik, hogy egyáltalán nem gond, ha a tincsek kicsit kuszák, nem kell őket tökéletesen belőni és megzabolázni. A játékosság és a lazaság simán belefér ebbe a stílusba.

Mullet

A mullet vágás, vagyis a focistafrizura egyre népszerűbbé vált az elmúlt pár évben, leginkább a vagány, merész fazont kedvelők vállalják be ezt a különleges vágást. Hullámos tincsekkel elképesztően jól mutat, ugyanis a felritkított haj a hullámoknak köszönhetően nem tűnik kevésnek és gyengének. A loknik szép tartást kölcsönöznek a hajnak, de nem lesznek kezelhetetlenek és túlzóak.

Shag

A csinos kis shag szintén frufruval népszerű, nem is véletlenül. A nyolcvanas évek egyik kedvenc frizurája az elkülönülő rétegeknek köszönheti, hogy gyönyörűen ki tudja emelni a hullámokat. A tincsek dúsabbnak, mégis rendezettebbnek tűnnek ezzel a vágással, nem lesz szükség mindenféle hajformázóra ahhoz, hogy az összkép csinos és stílusos legyen. A shag a merész, vagány és nőies stílus határvonalán mozog.

Pixie

Annak, aki rövidebb fazonban gondolkodik, érdemes esélyt adnia a klasszikus pixienek. A hullámos haj előnye, hogy még a rövid tincseket is dúsabbnak láttatja, így a szálak szép tartást kapnak és az eredmény tényleg kifejezetten nőies, sikkes hatást kelt.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés