Ha eddig kidobtad a pár nélkül árválkodó zoknikat, mostantól nem fogod, sőt, nagy becsben tartod majd őket.

Biztosak vagyunk benne, hogy a zokni az élet sok területén hasznosítható, mármint, ha épp nem a lábunkon viseljük. Ráadásul mindenkinél akadnak elárvult darabok, melyeknek titokzatos módon, örökre elnyelte a föld a párját. Ezek általában portörlőként végzik, ha nem a kukában landolnak, de mi tudunk egy jobb feladatot számukra.

A használaton kívüli zoknik ugyanis, hajhullámosító eszközként is tökéletesen funkcionálnak. Nagyon egyszerű felcsavarni velük a tincseket, a nyitott végüket visszahajtva pedig, könnyen rögzíthetjük a hajvégeket.

Egyetlen dologra kell csak ügyelnünk, ha ezt a módját választjuk a frizurakészítésnek: ne legyen csuromvizes a hajunk, csak egy picit nedvesítsük be, máskülönben a zokni felszívja, és magában tartja a vizet, így a tincsek sem nyerik el hullámos formájukat, mert borzasztó lassan fognak megszáradni.

A legjobb, ha flakonból permetezünk egy kis vizet a hajunkra, majd hajszárítóval rásegítünk a zoknik száradására. Utána megvárjuk, míg a hajunk is száraz lesz, és máris gyönyörködhetünk az elegáns, loknis frizuránkban. A puha zokniknak köszönhetően lágy esésű, rugalmas, fényes csigafürtöket kapunk, ráadásul nem kell kényelmetlen helyzetben aludnunk, mint egyes hajcsavarókkal.

Ha dús hatású, kövér hullámokat szeretnénk a hajunkba, vastag tincseket tekerjünk fel a zoknira, ám minél keskenyebb hajsávokkal dolgozunk, annál göndörebb lesz a frizuránk. A végeredmény láttán mindenki ámulni fog, hogy nem fodrász készítette. A videóban egy bónusz zoknis trükk is látható, csak azután következik a leleményes hajondolálás.

 

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés