A hosszú frufru formázása így a legegyszerűbb, ha hajvasalót használsz. Gyönyörű, rugalmas tincseket kapsz eredményül.

hirdetés

Hosszú frufru formázása hajvasalóval

A sikkes hosszú frufru már jó ideje hatalmas népszerűségnek örvend, egyre többen vállalják be a franciás fazont. A titka egyértelműen abban rejlik, hogy nem kell brutálisan rövidre vágatni a halántékot keretező és a homlokba omló tincseket, így aki esetleg megbánná, pikk-pakk visszanövesztheti a hajhosszát. Ám nem csak praktikussága miatt csábító, hanem, mert extra sikkes szintre emeli a hétköznapi megjelenést. Az már csak hab a tortán, hogy dúsabbnak láttatja a frizurát, tartást ad a könnyen lelapuló hajtömegnek.

Akár tépett, lépcsőzetesen vágott hosszú frizurával, egyenesen nyírt fazonnal, vagy bobstílussal is csodásan mutat, ráadásul semmi extra nem kell ahhoz, hogy nőiessé és dögössé varázsolja a megjelenést. Nem kell túlzottan sokat bajlódni vele, noha a formázási procedúrába a hajtömeg esése, az esetleges forgók is beleszólnak.

Sokan pont az elengedhetetlen formázás miatt nem vállalják be a frufrut. A legtöbben attól félnek, hogy nem tudják majd olyan profin beállítani a frufru formáját, ahogy a profi fodrászok szokták, s gyakorlatilag csak kínlódni fognak a rövidebb tincsekkel. Tény, hogy valóban igényel némi ügyeskedést a hosszú frufrus frizura, azonban egyáltalán nem kellenek profi fodrászkezek a tökéletes, sikkes eredményhez.

A videóban látható módszerrel egyszerűen formázható a hosszú frufru, csak egy kis gyakorlás és egy hajvasaló kell a stílusos, kifelé kunkorodó tincsekhez.

 

A műveletben van egy kis csalafintaság. Valószínűleg senki nem gondolná, hogy az egyébként oldalra fésült, gondosan elválasztott tincseket előre kell húzni, azt pedig pláne nem, hogy befelé kell őket hullámosítani a hajvasalóval. Azonban ahogy az a videón is egyértelműen látható, a módszer remekül működik, érdemes adni neki egy esélyt.

Miután elkészültek a tökéletes loknik és a hosszú frufru stílusosan be lett lőve, mindenképpen célszerű fixálni egy kis hajhabbal a finom hullámokat. A frizura hajlamos gyorsan kirúgni magát, nyirkos, párás időben pedig még hamarabb búcsút lehet inteni a tökéletesen belőtt hajformának.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés