Hogyan lehet fiatalító hatású egy-egy hajfazon? A fodrászok szerint ez sok tényezőn múlik, de többségében igaz, hogy a dúsabbnak tűnő frizurák, melyek az elvékonyodó és elkopott, esetlen tincsekből is kihozzák a maximumot, roppant sikkessé tudják tenni a megjelenést. Egyes hajstílusok örök érvényűek, és stílusújító hatással bírnak.

hirdetés

Dúsabbnak, élettel telibbnek mutatják a hajat ezek a fiatalító hatású frizurák

Bár sokan ragaszkodnak a jól bevált fazonhoz, néha elképesztően jót tesz egy kis frissítés. Vannak olyan klasszikus, fiatalító hatású frizurák, melyek modern vágásokkal ötvözve jól formázható, egyszerűségében is nőies hajstílust eredményeznek. A fodrászok számos módon tudják variálni ezeket a rövid és félhosszú alapfazonokat, melyek tökéletesek arra, hogy feldobják és kicsit megújítság a megjelenést.

Hátul alászedett, előrenyúló bob

A bobfazon már évek óta vezeti a népszerűségi listát, ezzel aztán tényleg nem lehet nagyot hibázni. Eleinte főleg a fiatalok körében volt divatos, ám ez a stílus kortalan, bárki bevállalhatja. Az előrenyúló verzió rendkívüli mértékben nyújtja az arcot, kifejezetten friss, üde kisugárzást kölcsönöz.

Laza hullámok

A dús hatású hajhoz vezető legegyszerűbb trükk, ha könnyed, természetes hatású hullámokkal bolondítják meg a frizurát. Legyen szó bármilyen fazonról, mindenképp érdemes belecsempészni pár loknit a fiatalos eredményért és extra volumenért.

Ha vékony szálú, kissé szárazabb a haj, könnyen kirugóznak belőle a lágy hullámok, ezért érdemes olyan alapfazont választani, amely rétegelt vágástechnikával készül. A borotvával kialakított textúra és forma különösen alkalmas arra, hogy megdobja a volument. Az egymáson elcsúsztatott hosszabb-rövidebb tincsek jobban megtartják a laza loknikat.

Könnyed, tépett fazon

Bár egyidőben leáldozóban volt a tépett, rétegesen vágott frizura divatja, a nőies trend most újra szárnyra kapott. Látványosan dúsítja az elgyengült, vékony szálú hajat, ráadásul a megfelelő fazon és hossz eltalálásával rendkívül nőies és fiatalos összképet eredményez.

Hátul felnyírt frizura

A rövid fazonokért sokan egyáltalán nem rajonganak, holott a nőiességet nem a haj hosszában mérik. A hátul felnyírt, vagány és sikkes hajstílus megteremti a tökéletes arany középutat a hosszabb, valamint rövidebb frizurák között. Roppant egyedi és különleges hatást az így kialakított hajforma. Aki egy kicsit is érzi magában a merészséget, mindenképp legyen bevállalós!

Rövid, tépett frufruval

Az arcformához illesztett, jól megválasztott frufru látványosan átalakítja az arc karakterét, kifejezetten előtérbe hozza az előnyös vonásokat. A tépett, laza frufru könnyed és üde hatást kelt, bizonyos kor felett sokkal sikkesebben mutat, mint a tömött verziók. Ezzel a fazonnal érdemes próbálkozni, garantáltan nem okoz csalódást!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés