Ezek a félhosszú frizurák rendkívül egyszerűek, mégis roppant nőiesek és elegánsnak hatnak a megfelelő öltözet mellett. A kevesebb néha több, apró fazontrükkökkel pedig kifejezetten előnyös és jól formázható lehet a haj, nem kell órákon át a tükör előtt álldogálni a vonzó eredmény érdekében. Az ötven feletti színésznők imádják a könnyen kezelhető fazonokat, a középhosszú verzió pedig tényleg mindenkinek jól áll.

hirdetés

Vannak, akik a hosszú hajra esküsznek, míg mások a rövid fazonban találtak rá stílusukra. A félhosszú fazon igencsak tág kategória, valahol a kettő között helyezkedik el. Hatalmas előnye, hogy elképesztően könnyen formázható, nem igényel túlzottan sok időt a készülődés, ráadásul ezt a hajhosszt már felfogni, de akár befonni is rendkívül egyszerű.

Bár sokan úgy gondolják, ez a hajhossz nem enged túlzottan nagy kreativitást, számos vágási technikával fel lehet dobni az egyszerű tincseket, sőt, előfordul, hogy még ollóra sincs szükség a látványos, nőies eredményhez. Ezek az ötven feletti színésznők roppant sikkesen mutatnak középhosszú hajjal, kihozzák a maximumot a megjelenésükből.

 

A félhosszú frizurák roppant előnyösek 50 felett

A nőiesség nem azon múlik, hogy milyen hosszú a haj. Inkább a fazon az, ami igazán meghatározó, ha a vonzó megjelenés a cél. A félhosszú tincsek igazán előnyösek lehetnek, hiszen könnyedén formázhatók, ráadásul számtalan verzió vágható belőlük. Könnyedén fel lehet dobni egy csinos kis frufruval, de sokszor a választék eltolása vagy néhány laza hullám az, ami igazán különlegessé teszi a külsőt.

A tépett, lépcsőzetesen vágott fazon szintén elegánsan mutat, ezek a kortalan hajstílusok elképesztően dögössé teszik a kisugárzást. Sokan azért is szeretik a közepes hajhosszt, mert az állvonal és a nyakrész nem kap nagy hangsúlyt. Az öregedés első jelei ezeken a területeken is megmutatkoznak, ha nem olyan feszes a kontúr, a frizurával remekül lehet trükközni. A nőies vágások felfrissítik a megjelenést,  egy remek hajfazonnal sokkal harmonikusabb lehet az összkép.

Sokan a könnyen kezelhető, egyszerűen beszárítható verziókat szeretik. A félhosszú haj mindenkinek jól áll, csupán apróságokkal kell trükközni ahhoz, hogy személyre szabottá váljon az eredmény. A hosszú bob, a lágy loknikkal megbolondított lépcsőzetes vagy shag frizura roppant sikkes és üde hatást kelt, miközben a befelé fésült, egyenes szálak kifinomultan nőies, elegáns összképet adnak.

Kiemelt kép: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés