Bárhogy igyekszel, drótszerű, sprőd hajból nem lehet szép frizurát készíteni. Ha nincs rá mód, hogy levágasd a sérült, szálkás hajvégeket, vagy csak nem szeretnél változtatni a tincseid hosszán, ez a házi hajmaszk a segítségedre lehet. Lezárja a sérült kutikulákat, és újra selymessé varázsolja a hajkoronát!

A téli időjárás, és az állandó hőhatással járó hajformázás sem tesz jót a tincseknek, de számos más oka lehet annak, ha töredezetté és szárazzá válik a sörényed.

A kevés mozgás, illetve a gyakori sapkaviselés egyaránt rontja a hajhagymák oxigén- és vérellátását, valamint a szervezet vitaminkészletének csökkenése is hozzájárulhat ahhoz, hogy a hajszálak kevésbé ellenállóak, és könnyebben elvékonyodnak.

Érdemes tehát a belső egyensúlyra is hangsúlyt fektetni, ám, ha gyors segítségre van szükséged, az alábbi házi hajmaszk szinte azonnali állapotjavulást hoz.

Házi hajmaszk durva, fénytelen, száraz hajra

Egy jó hajkondicionáló maszk nemcsak visszazárja a szálak belső szerkezetét védő, cserépszerűen elhelyezkedő, sérült kutikulákat, hanem a hajvelő táplálását is megoldja. Ha a kutikulák megfelelő védelmet nyújtanak, nem engedik kiszökni a nedvességet a tincsekből, melyek így sokkal tovább hidratáltak maradnak.

Hozzávalók:

  • 2 csésze adalékanyag-mentes, organikus majonéz
  • ½ csésze olíva olaj
  • 2 tojás
  • ½ avokádó

A majonéz zsíros állaga, a tojás hajtápláló vitaminkészlete, valamint az avokádó és az olíva olaj omega-3 zsírsav tartalma együttesen gondoskodik arról, hogy a hajszálak szerkezete újjáépüljön. Az azonnali eredmény abban mutatkozik meg, hogy a kutikulák lezáródnak, így simábbak, fényesebbek, puhábbak lesznek a tincsek.

Rendszeres használat mellett azonban, meg is erősödnek a szálak. A tojás tökéletes fehérjeforrás, mely fogyasztva is roppant egészséges, de a bőrnek és a hajnak is jót tesz. Antioxidáns hatású E-vitaminban bővelkedik, mely a haj- és bőrszépítő étrend-kiegészítők egyik alapja. Az avokádó A-, B-, C-, és E-vitaminban gazdag, ezáltal jelentősen segíti a hajszerkezet regenerálódását.

A tojások fehérjét és sárgáját egyaránt használd fel, üsd bele egy tálkába, majd adagold hozzá a további alapanyagokat. Az avokádó húsát akkor tudod könnyen kikaparni egy kanállal, ha elég érett, így célszerű nem a színe, hanem a puhasága alapján kiválasztani a boltban. Ne a közepét nyomkodd, hanem a gyümölcs fenekét, vagyis a legalját tapogasd, ugyanis ez a része messze esik a szárától, ezért, ha igazán érett, ott is puhának érzed majd.

Egy tálkában keverd össze az összetevőket, turmixgéppel pépesítsd őket, az így kapott masszát pedig kend fel a tincsekre a hajtövektől a végekig, majd fedd le a fejed egy zuhanysapkával, vagy köss rá egy nejlonszatyrot. 10-15 percnyi hatóidő után öblítsd le a maszkot, és a szokásos módon moss hajat.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés