Az elmúlt években igazán sokat változtak a sminktrendek, és ismét előkerült a nyolcvanas évekre jellemző feltűnő színhasználat. A kék szemsmink meghatározta az egész évtizedet, majd rövid tündöklés után eltűnt a süllyesztőben. 2021 visszahozza a feltűnő makeupot, ami még mindig tud újat mutatni!

hirdetés

Az utóbbi években rengeteget változott a sminkelési technika: új eszközök, termékek jelentek meg, amelyek teljesen átírták a korábban már jól ismert szabályokat. Az ügyes kezű bloggerek sminkmestereket megszégyenítő precíz mozdulatokkal viszik fel a festéket, és már-már professzionális szintre emelték a satírozást. A füstös szemsmink mondhatni, sokáig must-have volt, és a kontúrozás sem maradhatott ki a teljes sminkből.

Tavaly már érezhető volt a fordulat a sminktrendekben, hiszen egyre több divatház minimális festékkel küldte modelljeit a kifutóra. A változás szele lassan beférkőzött a divatba, így idén a vékony, átlátszó rétegek számítanak divatosnak, amelyek láttatni engedik a bőr természetes textúráját.

A kék szemsmink újra divatos, és pink rúzzsal lesz igazán vagány

Ám a minimalizmus mellett feltűntek a színes szemsminkek, amelyek visszafogott formában szivárogtak be a trendek közé. A lágy, rózsaszínes makeupok után felbukkantak a nyolcvanas évek feltűnő színhasználatával készült sminkek, amelyek még mindig tudnak újat mutatni.

A tavaszi divatban megjelenik a retró hatású kék szemsmink, amit vibráló árnyalatú rúzzsal viselnek a modellek.

A kék mellett a lila is főszerepet játszik, így ez az árnyalat is felkerülhet a szemhéjra, épp, mint a nyolcvanas években! Pink árnyalatú rúzzsal lesz tökéletes a retró megjelenés, ami élénk monokróm, és vibráló, színblokkos öltözékhez is jól passzol. Ez a színpompás makeup bármelyik diszkóban megállta volna a helyét pár évtizeddel ezelőtt.

A vibráló smink elkészítése igazán egyszerű, nincs szükség bonyolult kézmozdulatokra. A színes szemfestéket egy ecset segítségével vidd fel a mozgószemhéjra, majd dolgozd el, és készen is van.

A matt hatású rúzsokat most kihagyhatod, és inkább a fényesre száradó textúrákat válaszd. Finom pirosítóval teheted teljessé a sminket, így még hangsúlyosabbak lesznek az arcvonások.

 

Kiemelt kép: Tom Ford. 

  • Megosztás:
hirdetés