Már nem csak az őszi divat favoritja a vörös hajszín, idén nyáron a legtüzesebb tónusai kerülnek középpontba. A naplemente, a vérnarancs, az eper és a gyömbér pirosas, illetve sárgás-narancsos árnyalatai inspirálhatnak a színválasztás során. A hajfestéshez érdemes egy profi szakember segítségét kérni, hiszen a végeredmény nagyon félremehet az otthoni, sufnituning módszerekkel. Nem feltétlenül a dobozon látott szín köszön vissza a frizurán, ha hozzáértő kezek nélkül próbálod elérni a gyönyörű vörös hatást. Mutatjuk a szezon leggyönyörűbb vörösbe hajló koloritjait!

hirdetés

A természetes vörös hajszín ritkán fordul elő, igazán különleges genetikai adottság, amit mindig is misztikum lengett körül. Amióta kitüntetett figyelmet szentelneki a divat, az egyedi, észbontóan szexi megjelenés szimbóluma lett, akárcsak korábban a szőke frizura. Bár régebben igencsak nehéz falatnak tűnt leutánozni a természet adta vörös tónusokat, a mai hajfestési technikáknak hála, már elkerülhető a mesterkélt, művi hatás. A lényeg az alapszínbe rejtett reflexpigmentekben rejlik, melyek több árnyatot kölcsönöznek a frizurának, és a napfényben szinte sziporkáznak.

Ehhez azonban megfelelő szakember kell, aki különösen jártas a színkeverésben. A színválasztásnál abszolút nem elhanyagolható tény, hogy mennyire sötét a haj alapszíne, az aranyfényben játszó rózsaarany vagy eperszőke megvalósításához például a tincsek világosítására van szükség, csak ezután jöhetnek a vörösben játszó pigmentek. Optimális esetben a bőrtónus úgyszintén befolyásolja a döntést. A barackos felhangú, világosabb típusú arcbőrhöz jobban passzolnak a lágyabb, aranyló vörösek, míg a kreolba hajló hámréteg mellett a rezes beütésű barna hajszínek mutatnak jól, mint a gyömbéres csoki és a rozsdabarna.

Ha nyáron előjönnek a szeplőid, az mindenképp előnyt jelent, a vörös hajszín trendje ugyanis kéz a kézben jár a szeplőmániával. Amennyiben nem rendelkezel szépségpöttyökkel, de úgy érzed, jól passzolnának az arckarakteredhez, világosbarna szemceruza segítségével hamis foltokkal tarkíthatod a sminked, ez a természetességet utánzó vonal roppant népszerű az idei sminkdivatban.

A nyári szezon legkedveltebb hajszíne, még a szőkét és a csokoládébarnát is simán lepipálja. Sokféle vörös árnyalat felkerült a divat palettájára, összeválogattuk az abszolút kedvenceinket!  Elképesztően gyönyörű, nőies és vonzó kisugárzást kölcsönöznek, kifejezetten megdobják az önbizalmat.

A vörös hajszín a nyári divat befutója: mutatjuk a legszebb tónusait

Lágy, könnyed, természetes vörös

Noha az önbizalom és a magabiztosság nem feltétlenül hajszín kérdése, a vörös tónusnak mégis van egy különleges, vonzerőt növelő hatása, ami belülről éppúgy érzékelhető. A lágy, könnyed, természetes hatású hajszín kifejezetten nőies és kifinomult összképet eredményez. Tökéletes választás mindazoknak, akik nemigen tolják túl a szexi divatot nyáron sem, mégis egy kis változásra vágynak.

Az aranyszőke és vörös pigmentek ötvözéséből születnek a legkülönlegesebb árnyalatok, melyek rezes fénnyel ragyognak a szikrázó nyári napsütésben.

Pirosas beütéssel

Az erőteljes epervörös rendkívül feltűnő, szexi és ütős árnyalat. Inkább bevállalós, merész hölgyek számára ajánljuk ezt a hajszínt. Megfelelő technikával festve elképesztően ragyogó, tüzes, vonzó hatást kelt a frizura.

Nem árt, ha fény-árnyék effekttel játszadozik a fodrász, az egyszínű epervörös nagyon parókaszerű rud lenni. A vibráló hatást a világosabb tincsek fokozzák.

Sárgás-vörös tónus

A sárgába átnyúló vörös hajszín a naplemente narancsos tartományát veszi alapul. Kifejezetten nyári hangulatú ez a festés, romantikus, mégis merész és egyedi. A különleges kisugárzáshoz a szímszín is hozzátesz, az átható zöld, kék és mézbarna tekintet szinte alapfeltétele ennek a frizurának. A vérnarancs szintén inspirálhat, ha igazán ütős megjelenésre vágysz.

A nyár és ősz típusok egyaránt bevállalhatják ezeket a tüzes hajárnyalatokat, viszont a nagyon kreol bőrűeknek már nem ajánlott. Hamvas és aranybézs bőrtónus mellett érvényesül igazán a naplemente hajstílus, melyhez nagyon meg kell válogatni az öltözék színharmóniáját. A hűs pasztelles, a finom púderes tónusok, valamint az élénkebb kiegészítők is szépen kiemelik a narancsos ragyogást.

Mélyvörös

A mélyebb, nyugodtabb rubinvörös árnyalat inkább a lilát közelíti meg, semmint a tüzes pirossal állna kapcsolatban. Visszafogott, elegáns, mégis nőies és szexi lesz az eredmény.

Barna, vörös tónussal

A gyömbéres karamell balayage technikával készül, de a színátmeneteket mellőző, világos vörösesbarna is jó opció lehet számodra, ha selymesen lágy hajszínt szeretnél, mellőzve az ordító vörös pigmenteket. A rezes beütés főleg a fényben megcsillanva mutatkozik meg, éppen ettől válik olyan egyedivé ez a tónus.

Szőke, vörös tónussal

Akinek tetszik a szőke hajszín, mégsem szeretne teljes mértékben hamvas frizurát, imádni fogja a vörös pigmentekkel dúsított változatot. Ez legalább annyira különleges, mint a barnával vegyített tónus. A nyári könnyed, vonzó kisugárzáshoz remekül passzol az eperszőke és a rózsaarany, mindkét színválasztás ízlésesen formálja a hajstílust.

A vörös hajszín kiválasztását nem csak a divat befolyásolja, érdemes kikérni a fodrász véleményét, hogy mely tónusok keveréke illik legjobban a bőröd, a szemöldököd és a szemed árnyalatához.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés