Szinte mindenkivel előfordul időnként, hogy nem marad ideje a hosszú perceken át tartó fodrászkodásra, a reggeli készülődés sokak számára egyenlő a kapkodással. A szimpla copf nem biztos, hogy jó megoldás, amikor elegánsabb öltözetet kíván a napi program, ráadásul sok esetben már unalmas is. Ám a különlegesebb, stílusosabb hajviseletek sem feltétlenül bonyoltak vagy időigényesek. Ezek a gyors frizurák pillanatok alatt kihozzák a maximumot a hosszú hajból, és még a zsírosodó töveket is remekül elfedik.

hirdetés

Gyors frizurák hosszú hajból a rohanós reggelekre

Valószínűleg senkinek nem kell ecsetelni, milyen az, amikor haj helyett valami borzalmas szénakazal köszönti az embert reggel a tükörben, és még csak idő sincs arra, hogy mosással, beszárítással javítson a látványon. A tövek már zsírosak, a hajvégek esetlenül szétállnak, ezen az összképen pedig vajmi keveset tudna lendíteni a finom makeup és a sikkes outfit. A frizura rendezettsége tehát lényeges, de nem muszáj időrabló technikákkal próbálkozni.

Ezek az egyperces fazonok valóban pillanatok alatt elkészülnek, ráadásul még csak kimagasló kézügyesség sem kell hozzájuk. Egy kis gyakorlással tényleg gyorsan kihozhatod a maximumot a hosszú, rakoncátlan tincsekből. Az már csupán bónusz, hogy még a zsírosodó töveket is remekül elfedik, így az sem ronthatja el az összhatást, ha már nem olyan friss a hajkorona.

 

Nem kell lemondani a nőiességről

A rohanó hétköznapok mókuskerekében szinte egymást érik a munkahelyi és otthoni teendők, kötelezettségek, így minden olyan szépségtipp, ami egyben a praktikumra is épít, aranyat ér a nők számára. A szabadidő hiánya, nem csupán pszichésen okozhat gondokat hosszú távon, a megjelenésen éppúgy nyomot hagy az elhanyagoltság.

A reggeli rohanás valószínűleg a legtöbbek számára ismerős. Ha van idő egy csinos, finom smink elkészítésére, a frizurára már alig marad pár perc. A legegyszerűbb megoldás a szimpla copf készítése, azonban ez egy idő után túl snassz, ráadásul előfordulhat, hogy cseppet sem passzol az elegáns, nőies szettekhez. Ilyenkor érdemes a gyorsan elkészíthető, mégis egyedi és mutatós fazonokra támaszkodni.

 

A gyors kontyok előnye, hogy általuk elegánsabb hatást kelt a megjelenés, viszont nem igényelnek hosszas bíbelődést, sőt, még a zsírosodó töveket is diszkréten leplezik. Remekül elfedik a fénylő, összeállt tincseket, elkészítésüknél még jól is jön, ha a szálak nem repülnek száz különböző irányba. Habár számos praktika létezik a hajmosás elnapolására, egy jó frizura a legegyszerűbb megoldás, ha már időszerű lett volna az alapos tisztítás.

Az egyperces hajviseletek elkészítése könnyen rutinná válhat, a mozzanatok annyira egyszerűek, hogy szinte reflexként jönnek elő gondolkodás nélkül, az álmos reggeleken.

Egy finom smink, egy különlegesebb frizura és egy jól megkomponált szett rengeteget lendít az önbizalmon, és még abban is segíthet, hogy a rohanó napok ne keltsék egy soha véget nem érő kínlódás illúzióját. Ez nem csak az általános jóllétre van hatással, a feladatok elvégzéséhez éppúgy lendületet adhat, határozott és magabiztos megjelenést kölcsönöz.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés