Az öregedő arcbőrön egészen másként mutatnak a színek, különösen természetes fényben, amit a nappali smink kiválasztásakor érdemes figyelembe venni. A leheletfinom festék 60 felett is gyönyörűen felfrissíti a megjelenést, pláne, ha üdébb színt kölcsönöz az arcnak, és természetes hatást kelt. Elkészítése roppant egyszerű, és mintegy tíz perc alatt megvan.

hirdetés

A sminkelés egy kortalan szórakozás, személyiségünknek megannyi oldalát meg tudjuk vele mutatni. Azonban, ha hétköznapi sminkre vágyunk, érdemes olyat választani, ami előnyös vonásainkat és természetes kisugárzásunkat teszi reflektorfénybe. Nem utolsósorban pedig azt is szem előtt tartja, hogy bőrünk egészségesnek és naturálisnak hasson.

Ragyogó nappali smink 60 felett

Sokan gondolják, hogy a fényvédőket félre lehet tenni ősszel, de borult időben, sőt, még tél közepén is fontos viselni őket. A vlogger kétféle fényvédő krémet is ken az arcára sminkalapként, melyek egyszerre védelmezik a bőrt a káros UV-sugaraktól, valamint pigmentjeikkel egységes alapot adnak neki.

Mivel a szemsmink adja meg a megjelenés leglátványosabb pontját, ezért fontos, hogy a szemhéj, illetve a szemkörnyék is megfelelő alapozást kapjon. A már jól ismert sötét táskák például könnyen fáradttá, lehangolttá változtathatják a kisugárzást, mindegy, mennyit dolgoztunk a smink részletein. A vlogger ez esetben rózsaszín korrektorral semlegesítette a foltokat. Egy erősen lilás, kékes felületen viszont narancssárga árnyalatokat érdemes használni, hogy a karikák teljesen eltűnjenek.

Utóbbit végül az alapbőrszínnél nagyjából fél árnyalattal világosabb korrektorral szükséges lefedni, ami így friss, élénk hatást kelt majd. Ahhoz, hogy a szarkalábakat is tökéletesen fedje a kence, először ajánlott ecsettel elmázolni rajtuk a festéket, majd azt tiszta ujjakkal kissé átnyomkodni.

 

Az arcpirosító egyszerre adhat életet az arcnak, és teheti tönkre a teljes sminket, ezért fontos odafigyelni rá, hogyan illesztjük bele a sminkbe. Ha nem ragaszkodunk a csillogós termékekhez, akkor válasszunk inkább matt pirosítót, ezzel is kevésbé kiemelve az esetleges ráncokat, felszíni bőrhibákat. Ehhez javasolt púderes ecsetet használni, hogy könnyebben tudjuk eloszlatni az arcon, közben érintve az arccsontok fülhöz közeli sarkait is.

Ahhoz, hogy a szempillák ne ragadjanak össze, de dúsabbnak tűnjenek, egy pigment nélküli szempillaprimer tud segítségünkre lenni. Ez egyfajta fedőrétegként meghosszabbítja a pillákat, és megakadályozza az elkenődést. Erre mehet rá a már színezett, csomómentes spirálréteg.

A szemöldök kifestése szintén nagy kihívás tud lenni, hiszen könnyen túlzásokba lehet esni, ha például túl sötét színt választunk hozzá. A sminkes ezt a szituációt egy gélalapú szemöldökspirál használatával kerüli el, mely egyszerre színezi és fixálja a szálakat.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés