Gisele Bündchen az évek számával szinte semmit sem változik. Ez nagyban köszönhető a géneknek, ám legalább ennyire a jól felépített rutinnak és a tudatosságnak, amit a manöken az elmúlt évtizedekben felépített.

hirdetés

Gisele Bündchen manapság is hamvas arcbőrrel és kifogástalan alakkal rendelkezik. A manöken a kilencvenes évek óta reflektorfényben van, és egy darabig még biztosan nem szeretne visszavonulni. Gisele csillaga évtizedek óta ragyog, ez idő alatt olyan márkáknak dolgozott, mint a Chanel, Versace vagy a Gucci. Szépségével, természetességével napjainkban éppúgy népszerű modell, rengeteg felkérést kap, nem véletlenül.

Ő az a modell, akitől nagyon távol áll a mesterkélt megjelenés és viselkedés. Szereti a fotózásokat, imádja, ha egy másik karakter bőrébe bújhat néhány kép erejéig, ám a fókusz nála a természetességen van. Sosem okozott nála problémát, ha bárki smink nélkül látja, sőt. Rendszeresen oszt meg magáról smink és retus nélküli felvételeket, így látszik, hogy mennyire hibátlan az arcbőre.

Gisele Bündchen szépségpraktikái nagyon egyszerűek

Nem szeretne letagadni a korából, élvezi, hogy ilyen izgalmas karrier van a háta mögött. Ennek ellenére mindent megtesz azért, hogy megőrizze az egészségét és remek formáját. Gisele esetében a jó gének is közbeszólnak, hiszen az édesanyja arcvonásait örökölte. Ám nagyon odafigyel, és vannak bevált praktikái, szabályai, melyeket mindig követ.

Étkezés

Gisele úgy tartja, hogy minden belülről kezdődik, ezért fontos számára, hogy jól táplálja szervezetét, és csak olyan ételeket fogyasszon, melyek nem csak a test egészséges működéséhez, hanem a szép bőrképhez éppúgy hozzájárulnak. Ennek megfelelően nagyon sok organikus élelmiszert eszik, szereti a zöldségeket, gyümölcsöket. Igyekszik minél kevesebb feldolgozott ételt bevinni a szervezetébe.

Belső hidratálás

A szervezet nagy része víz, ezért a megfelelő folyadékbevitel az arcbőr szempontjából is kiemelten fontos. Gisele odafigyel a megfelelő mennyiségű vízfogyasztásra. Sokszor citromos vizet iszik, ettől csak még ragyogóbbá válik a külleme. Ám ezt nem érdemes egy az egyben átvenni tőle, mert nem mindenkinek bírja a gyomra. Olykor-olykor lecsúszhat egy pohárnyi, de napi rendszerességgel gyomorpanaszokat okozhat. A hidratálás mellett a megfelelő minőségű pihenésre szintén szán időt, ezért sosem próbál meg lecsípni az alvásból.

Sminkeltávolítás

A sminkjét mindig biokókuszolajjal távolítja el, és a főzéshez szintén ezt használja. Egy vattára csepegtet belőle egy keveset, majd az egész arcát áttörli vele. Szerinte ez a legjobb módja a festék teljes körű eltávolításának. Miután végzett, csak langyos vízzel arcot mos.

Hidratálás külsőleg

A napját mindig bőrápolással kezdi és fejezi be a modell, ebből nem enged, akkor sem, ha sietnie kell. Reggel megtisztítja az arcát, majd szérumot tesz fel. Igyekszik olyan összetevőkre koncentrálni, mint például a hialuronsav, az ilyen hatóanyagok szuperül táplálják a bőrét egész nap. Mivel sokszor párás a levegő, ezért előfordul, hogy nappalra nem tesz fel hidratálót.

Az esti rutinja sem sokkal bonyolultabb, elsőként eltávolítja a sminket, bizonyos időközönként bőrradírral támogatja meg a folyamatot. Ezután a szérum és a hidratáló következik. Gisele Bündchen a könnyű textúrájú, vizes bázisú kencéket szereti, melyek nagyszerűen támogatják a bőr megújulási folyamatát, és tartósan puha érzetet garantálnak. A rutinjához hozzátartozik a szemkörnyékápoló, illetve a maszk. Utóbbit nem használja mindennap, csupán egy-két alkalommal a héten, attól függően, hogy az arcbőre mennyire szomjazik a pluszhidratálásra.

Szerinte a hidratáló az egyik legfontosabb kozmetikum, hiszen ettől lesz az arcbőr igazán táplált, ragyogó. Este szereti felkenni, mivel így éjszaka megfelelően tud regenerálódni a bőr. Természetesen a belső táplálásról sem szabad elfeledkezni, hiszen ennél kezdődik minden. Egyszerű, átlátható rutinjából kitűnik, hogy nem terheli agyon a bőrét mindenféle kozmetikumokkal.

Nem használ sokféle terméket, valószínűleg így utazáskor sem kell dilemmáznia, mi fér el a kis nesszeszerében. Néhány kulcsfontosságú összetevővel támogatja bőre természetes működését, de hagyja, hogy legyen ideje és alkalma regenerálódni.

 

Kiemelt kép: Taylor Hill / Getty Images.  

  • Megosztás:
hirdetés