Bár egy fecske nem csinál nyarat, Gisele Bündchen önmagában is elég ahhoz, hogy elhozza a gondtalan vakáció hangulatát, ami jelen helyzetben csupán egy álomfelhőnek bizonyul, mégis rendkívül motiváló. A 40 éves modell natúr szépségével és aktivista hátterével tökéletes címlaplány, ugyanis a hongkongi Vogue magazin áprilisi száma éppen a fenntarthatóság kérdéskörére hívja fel a figyelmet.

hirdetés

Gisele Bündchen a Dior legújabb, formabontó darabjaiban pózol a hongkongi Vogue összeállításában, napfényes, trópusi környezetben. Ahogy az előrejelzésekből látszik, a kényelmes, lenge öltözékek idén nyáron jóval nagyobb szerepet kapnak majd, mint korábban. A Dior leginkább a ruhák kihasználhatóságát növelte azzal, hogy az otthon viselt, komfortosan lezser fazonokat az utcai divattal ötvözte.

A francia divatház 2021-es tavaszi nyári kollekciójának láttán sokaknak leesett az álla. A Dior legújabb ruhakölteményei ugyanis teljesen eltérnek a tőle megszokott stílusjegyektől. Idén nem más kapta a főszerepet összeállításaiban, mint a hetvenes évek paisley mintája, és a nyolcvanas-kilencvenes évek batikolása. Egyes daraboknál fellelhető a kárpitminta is, melyről talán nagymamáink szófáinak virágos-leveles mintázatai jutnak eszünkbe, de a luxusmárka még ezt a díszítést is sikkesen használta fel.

A 40 éves Gisele Bündchen változatlanul top formában van

Gisele Bündchen valószínűleg könnyen tudott azonosulni ezzel a kollekcióval. A hongkongi Vogue áprilisi számában ugyanis úgy fest, mintha csak A kék lagúna című film remakejéből ragadtak volna ki egy-egy jelenetet, főszerepben a modellel. Gisele napszítta, hullámos frizurájával és natúr sminkjével elképesztően friss és fiatalos külsőt kapott – na, nem mintha szüksége lenne fiatalító trükkökre, hiszen festék és retusálás nélkül is simán letagadhatna tíz évet a korából.

A modell a Dior batikolt farmerkabátjában, kárpitmintás bralette és short szettjében, valamint leheletvékony tengerkék ruhájában jelenik meg a magazinfotókon. Mindegyik szett tökéletes harmóniában van a dzsungel és a homokos partok hangulatával.

A kínai magazin a Föld napját ünneplő fotósorozatával a fenntarthatóság jegyében szerette volna felhívni az emberek figyelmét a környezetvédelemre. A brazil modellt személyes érdekek is fűzték ehhez a fotózáshoz, hiszen ő maga is fontosnak tartja a zöld gondolkodás erősítését a köztudatban.

A hongkongi lap és a modell a fenntarthatóságra hívja fel a figyelmet

„Egészségünk a bolygó egészségétől függ.” – így vélekedik a modell, éppen ezért, életében kiemelt szerepet szentel a környezetvédelemnek. Számtalan jótékonysági eseménynek és megmozdulásnak volt már a vezetője, tavaly pedig a vírushelyzetben kiszolgáltatottá vált brazil közösségek támogatására hozott létre adománygyűjtést.

A fotózásra Costa Ricán, csodálatos trópusi környezetben került sor. Ez a miliő egyáltalán nem áll távol Gisele Bündchentől, hiszen imádja a természetet, és a tenger közelségét. A Victoria’s Secret egykori angyala ideje nagy részét hasonló közegben, erdőkkel és hegyekkel körülvéve, a tengerpart homokos fövenyein tölti családjával.

A kétgyermekes modell egészséges életmóddal, rendszeres jógázással és testedzéssel igyekszik megőrizni formás, feszes alakját. Szabadidejében kertészkedik, túrázik, a családja mellett pedig a meditálás nyújt számára lelki feltöltődést.

Az egyensúly kialakítása gyakran sok energiát igényel, idővel azonban meghozza gyümölcsét. Mivel évek óta a legkeresettebb modellek között tartják számon, Gisele Bündchen sokat tesz azért, hogy megőrizze csúcsformáját, ám nem a külsőségek rabja. Gyakran mutatkozik smink- és filtermentes fotókon az Instagramon, amikor pedig épp nem modellkedik, a natúr szépségápolás és a természetes külső híve.

Kiemelt kép: Steve Granitz/Wirelmage/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés