A mai divatos, színes szemüvegkeretek már stíluselemként is jól működnek, nem rontják el a megjelenést. A lencse azonban optikailag összehúzhatja a szemeket, ezért nem árt jobban átgondolni a sminkelést.

A profi sminkesek is mind egyetértenek abban, hogy annak, aki szemüveges, egy parányival többet kell trükköznie a szemfestéssel, hogy ne a keret érvényesüljön, hanem a tekintet maga. Ha színes, karakteres az okuláré, érdemes összejátszani vele, mert nem a túlharsogása a cél.

A kerettel harmonizáló árnyalatok mindig szóba jöhetnek, ám nem árt a világosabb szemhéjárnyalókat előnyben részesíteni. Az arc alapozásakor az orrnyerget javasolt kihagyni, különben csúszkálni fog rajta a keret, és felszedi a sminket, ami nem mutat jól. Csak egy kis porpúder kerüljön erre a területre, vagy áttetsző, mattító por.

A csillogó, gyöngyházfényű szemfestékek segítenek tágra nyitni a tekintetet, ahogy a fehér szemceruza használata a vízvonalon, a cicás tusvonal pedig a szem formájának és a pillasornak ad nagyobb hangsúlyt.

Amennyiben nem szögletes a szemüvegkeret, jó, ha a szemhéjsmink vonala valamelyest követi az ívét, ettől az egész arc frissebb benyomást kelt. Az alábbi videó szögletes, kerek és macskaszem formájú kerethez ad sminktippeket. Sajnos arra nem tér ki, hogyan lehet tökéletesen feldobni a festéket az arcra, ha épp semmit sem lát az ember szemüveg nélkül, de valószínűleg a nagyítós tükör megoldást nyújthat erre a problémára.

  • Megosztás:
hirdetés