Sokan nem azt látják a tükörben, amit szeretnének, és nem is gondolják, hogy egy jól megválasztott frizura akár a fáradtság, és az évek nyomait is leradírozhatja az arcról.

Ötven felett gyakran megesik, hogy egy nőnek drasztikus változásra van szüksége ahhoz, hogy visszanyerje az önbecsülését. Ám sokan félnek belevágni, mert úgy képzelik, egy frizuránál jóval több kell ahhoz, hogy újra frissnek és fiatalosnak lássák önmagukat a tükörben.

Az, aki nincs tisztában önmagával és az adottságaival, könnyen esik abba a hibába, hogy csak a táskákat látja a szeme alatt, vagy az egyre mélyülő ráncaival néz szembe, amikor a tükörbe néz, és nem látja a lehetőségeket, amiket esetleg egy vérbeli fodrász azonnal észrevesz.

Bár egy finom smink is csodákra képes, a frizura még többet nyom a latban. Mivel a hajkoronánk keretezi az arcunkat, éveket pakolhat ránk, ha töredezett, gondozatlan, vagy  olyan semleges fazonnal bír, mely nem emeli ki az előnyös vonásokat. Ötven felett a hormonváltozások miatt gyakran esetlen és kezelhetetlen lesz a haj. Egyesek hajhullással küzdenek, míg mások a megvastagodott, sprőd tincseikkel nem tudnak mit kezdeni.

Igaz, hogy az ősz fürtök sokaknak jól állnak, akadnak olyanok is, akiknek komorrá teszi az arcát, így nem mindenki számára jelent megoldást a mostani divat, amely hagyja a természetesen ezüstös tincseket érvényesülni.

Az alábbi videó jól példázza, hogy az arctónushoz igazított hajszín még smink nélkül is feldobja viselőjét, ám, ha egy kis festék is kerül az arcra, mely jól harmonizál a frizurával, a fiatalító hatás még inkább felerősödik. A profi átalakító fodrász egy őszbe hajló, nagyon finom árnyalatot választott vendégének, amelyhez új fazont rittyentett.

 

A klasszikus formát rétegelt vágásokkal dobta fel, hogy a hajtincsek puhák és lágy esésűek legyenek, illetve az egész frizura dús hatást keltsen. A nagyobb volumen, a fényes, derítő hajszín, valamint a divatos, állig érő fazon teljesen megfiatalította a hatvan év körüli nőt, aki hajviseletének felfrissítésével, és egy finom sminkkel gazdagodva, visszanyerte önbizalmát.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés