Már nemcsak természetességet sugárzó, hanem divatos az ősz haj, akinek például nincs, az festet magának. Cseppet sem mindegy azonban, milyen az ezüstös tincsekhez választott hajfazon.

Az ősz hajszín most roppant népszerű a fiatalok és idősebbek körében egyaránt. Ez a hajszíndivat különösen kedvező azok számára, akik végleg szeretnének felhagyni a hajfestéssel, vagyis többé már nem szeretnék mesterséges árnyalatokkal takargatni a természet adta, ősz tincseiket.

Ötven felett, amikor már jelentősen elvékonyodik, és erőtlenné válik a haj, jó döntés natúr mivoltukban meghagyni a szálakat, mert a kemikáliáktól megóvva sokkal egészségesebb, lágyabb és idővel talán dúsabb lehet a hajkorona. Ám nem árt tisztában lenni azzal, hogy az ezüstös, ősz tincsek valóban öregíthetik viselőjüket, viszont nem minden esetben lép érvénybe ez a hatás.

Egy fiatalos, a hajat tömörebbnek, erősebbnek mutató frizurával a szürkés haj kifejezetten nőies tud lenni, sőt, néhány évet lecsalhat az ember korából. Ehhez azonban elengedhetetlenek a fényes és egészséges kinézetű tincsek, hiszen a sprőd, töredezett hajvégek inkább rátesznek egy lapáttal a valós életkorra. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az őszes hajszín nem mindenkinek áll jól, mert egyeseknek szigorúbbá, keményebbé teheti az arcvonásait, másokat pedig betegesen sápaszt.

Így mindenképp fontolóra kell venni, mennyire jó döntés felvállalni a haj természetes fehérségét, vagy a divat hevében ezüstösre festetni a frizurát. A szürke, a deres és az ősz hajárnyalatok sem nagymamásak, ha a fenti fazonok bármelyikével kombinálják azokat, sőt, egy csapásra nőiessé varázsolják a megjelenést. Mivel az ősz haj különleges ápolást igényel, mert könnyen sprőddé és seprűssé válhat, a hosszú hajról már érdemes lemondani ötven felett.

  • Megosztás:
hirdetés