Az előnyös frizura csodákra képes, mivel néha már egy kis fazonfrissítés is teljesen más keretet ad az arcnak, sőt, akár évekkel megfiatalíthatja a megjelenést. A különféle beszárítási technikákkal ez csak még tovább fokozható. Ez a középkorú nő profi csapat segítségét kérte, és szinte teljesen megváltozott a külleme a fodrásznak és a sminkesnek köszönhetően.

hirdetés

A nők nagy része nem szívesen szánja rá magát a drasztikus frizuraváltásra. Gyakran előfordul, hogy évekig viselnek egy olyan fazont, ami a húszas-harmincas éveikben még bevált, de a későbbiekben egyre nehezebben boldogulnak vele. A fiatalabb hölgyek között is akadnak olyanok, akik számára a jól ismert vágás a biztonság érzetét kelti, ezért sokan ódzkodnak az újdonságoktól. Ám bizonyos időközönként nem árt felfrissíteni a küllemet, hiszen folyamatosan jelennek meg új technikák, illetve az évek során változhat a hajminőség, a hajszín, illetve a bőrtónus.

A hajszálak idővel szárazabbá, sérülékenyebbé válhatnak, így a frizura tartása megváltozhat. A tincsek formázása úgyszintén nehézkesebbé válik, ez az őszülési folyamat természetes velejárója. A sprőd részek makacsabbul állhatnak, könnyen lelapulhatnak, elveszíthetik lágy esésüket. A hajvégeknél ez még jobban látszik, mivel seprűsek, töredezettek lehetnek.

A hajfestés úgyszintén feladhatja a leckét, hiszen a hagyományos festésen kívül is rengeteg divatos technika van, amelyekkel nem szükséges túl gyakran látogatni a fodrászt, ám ezek nem is fedik el megfelelően az ezüstös tincseket. A lenövés pedig sokszor okoz bosszúságot.

Az ilyen esetekben jól jön a szakember segítsége, hiszen egy ügyes fodrász képes a megfelelő vágással szinte teljesen felfrissíteni a kinézetet. A rövid fazonoktól sem kell tartani, a bob és a pixie például kifejezetten javasoltak vékony tincsek esetén. A trükkös vágások megnövelik a volument, és sokkal dúsabb hatásúvá válik a hajviselet.

Teljesen megváltozott a középkorú nő külseje: ennyit számít az előnyös frizura és a finom smink

A középkorú hölgy, JoAnn évek óta változatlan formában hordta a frizuráját, sosem változtatott rajta. A hajfestéssel variált, de legtöbbször ugyanarról a színpalettáról választott. Rendkívül elfoglalt, ezért szerette volna, ha olyan a hajviselete, amivel nem kell sokat bajlódni, mégis tartós, és feldobja a megjelenést.

A fodrász elsőként megszabadította a seprűs végű részektől, és egy sikkes, rövid fazont vágott neki. A hajszínét is felfrissítették, szőkés maradt, ám egy nagyon kellemes, meleg árnyalattal dobták fel a tincseit. JoAnn a hosszú hajjal már nem érezte magát magabiztosnak, és úgy gondolta, rengeteg vele a macera, ami megnehezítette számára a mindennapokat. Mivel nem szeret sokat bíbelődni a hajával, nagyon tetszett neki a végeredmény.

 

A szakember lépcsőzetesen vágta le a középkorú nő haját, az előnyös frizura éveket faragott le róla. A réteges vágástechnika megdobta a volument, így az egész megjelenése teljesen megváltozott. A természetes hullámok pedig csak tovább fokozták ezt a hatást.

A finom sminktől csak még nőiesebbé válik az összkép, ami kiemeli az arc előnyös részeit. Ebben a korban már nincs szükség vastagon felvitt alapozóra és erős fedésű, nehéz kencékre, mivel a pigmentek megülhetnek a ráncokban, barázdákban. A könnyű, lágy állagú korrektorokkal szépen elfedhetők a szarkalábak, illetve az orca egyenlőtlenségei. A pirosító színt ad a megjelenésnek, miközben a szemeket szemhéjpúderrel lehet jobban hangsúlyozni.

Az előnyös megjelenéshez tehát nem kell órákat a tükör előtt tölteni. Ám frizuraváltás előtt mindenképp érdemes konzultálni egy fodrásszal, aki az arcformához leginkább passzoló hajfazont készíti el. A profi sminkes a festék előnyös felvitelében segíthet, hiszen a helyes mozdulatok elsajátításával sokkal gördülékenyebbé válik a folyamat.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés