A hajvágás ereje hatalmas, különösen akkor, ha előnyös a fazon. Sokszor már egy egészen apró változtatás, mondjuk egy frufru képes teljesen más keretet adni az arcnak. Vannak, akik ettől is merészebbek, és bevállalják a rövid hajviseletet. Egy jó frizura elképesztően felfrissíti, feldobja a megjelenést, ezért időnként érdemes kipróbálni valami újdonságot!

hirdetés

A frizuratrendek gyorsan változó forgatagában nehéz megtalálni az ideális fazont, mivel rengeteg szempontot kell mérlegelni. Fontos, hogy a vágás passzoljon az arcformához, illetve a hajminőséghez és a tincsek tulajdonságaihoz, mivel előfordulhat, hogy göndör loknik esetén teljesen máshogy fog mutatni a végeredmény. Az aktuális trendek úgyszintén befolyásolhatják a döntést, ami csak még nehezebbé válik, és a fodrászszékben tanácstalannak érezhetjük magunkat.

Bár vannak, akik szeretnek kísérletezni, ezért több fazont, színt kipróbálnak, a legtöbb nő ezzel szemben inkább a megszokott viseletet kéri a fodrásztól. Ám lehet, hogy a korábban bevált fazon snasszá, unalmassá válik, amikor a hajvégek elkopnak, esetleg teljesen megváltozik a szálak állapota.

Ráadásul vannak olyan semmilyen formájú, kompromisszumszerű frizurák, melyek nem biztos, hogy előtérbe helyezik a hajtípus előnyeit. Az alul egyenesen vágott félhosszú fazon például csak még inkább előtérbe tolja a vékony szálú haj hátrányait.

A göndör fürtök esetében sem mindig szerencsés a nagyon hosszúra növeszteni a tincseket. A loknik ugyanis saját súlyuknál fogva elnyúlnak, felül a fejre lapulnak, míg alul tömöttebb hatást keltenek. Emiatt nem kelt annyira csinos hatást a megjelenés, és a hajviselet inkább egy problémás dologgá válik, pedig akár a megjelenés éke is lehetne.

Ilyen az előnyös hajvágás: az arcfomához, és a tincsek tulajdonságaihoz is igazodik

A nők nagy része ódzkodik a drasztikus változtatástól. A rövid frizurákat kevesen merik bevállalni, különösen hosszú tincsek esetén. Ha szeretnél egy kis változtatást, unalmasnak találod a jelenlegi fazont, akkor jó megoldás lehet egy frufru. Rengeteg divatos variáció közül választhatsz, a klasszikus vágások mellett nagyon sikkesnek számít a függönyfrufru, ami még sokkal látványosabbá válik a rétegezett kialakítástól.

A göndör tincsek gyakran problémát okozhatnak, mivel hosszú fazon esetén elveszíthetik rugalmasságukat, megnyúlhatnak, a hajviselet lapos hatást kelthet, és az egész megjelenést unalmassá teheti. Természetes göndörség esetén jó választás lehet egy rövidebb frizura, így sokkal több volument kap a viselet, kövérebbek lesznek a loknik, ezáltal többnek tűnik a hajtömeg, ami az egész megjelenést feldobja.

A rétegezett viselet alaposan megdobja a volument, ennek köszönhetően sokkal dúsabb, tömöttebb hatást kelt a fazon. Vékony szálú tincsek esetén ez különösen praktikus. A hetvenes-nyolcvanas évek ihlette variációk számítanak idén a legnépszerűbbnek, sokan választják Stevie Nicks ikonikus, beszárított hajkölteményét.

Az egészen rövid frizura sem szab gátat a nőiességnek, ezek a hölgyek megszabadultak a hajuk jelentős részétől, mégis sokkal csinosabb, szebb lett a küllemük.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés