Az új frizura és felfrissült stílus nem csak külsőleg okoz szemmel látható változást. Ha magabiztosabbá teszi viselőjét, az a kisugárzásán is érződni fog.

hirdetés

Bizonyára sokak számára ismerős az a pillanat, amikor a tükörbe nézve valamiért már nem elégedett a külsejével. A külső-belső harmónia vice versa működik, tehát az elégedetlenség fakadhat abból, hogy már unalmassá vált a frizura, de a belső nehézségek kivetülése éppúgy járhat elégedetlenséggel és önbizalomhiánnyal.

Bár a fodrászok tulajdonképpen csak a hajfazont s esetleg a színt újítják meg, mégis egyfajta szépségpszichológusként működnek. Az új stílus és a jól eltalált fazon nem csak a külsőre van hatással, a belső energiákat és a magabiztosságot éppúgy fel tudja turbózni.

Az új frizura és stílus nem csak a külsőre hat

A trendek jönnek és mennek, gyakorlatilag minden szezonváltáskor, de minimum évente új fazonok kerülnek a listák élére. Sokan abszolút a divatnak szentelik a megjelenésüket, s amint visszatér egy menő retró frizura, vagy bejön egy modern, sikkes vágás, már kérik is az időpontot a fodrászukhoz.

Előfordul azonban, hogy az átalakításra és az új stílusra nem egy új trend miatt van szükség, sokkal inkább a lelki egyensúly és az önbizalom helyrebillentése a cél a hajvágással. Egy lenőtt, megviselt, lelapuló hosszú frizura már önmagában lerombolhatja a nőies kisugárzást. Ráadásul megesik, hogy egy nehéz időszakon van túl az ember, ami szintén közrejátszott abban, hogy elhanyagolttá vált a frizura és megcsappant az önbizalom, ilyenkor különösen fontos lehet, hogy a felfrissülés külsőleg is érzékelhető legyen.

Teresa megszabadult a töredezett hosszú tincsektől, és egy sikkes, nőies rövid fazonra váltott. Amellett, hogy dúsabb és egészségesebb lett a frizurája, ezáltal sokkal ragyogóbbá vált a megjelenése, a belső problémákon is határozottabban tud majd továbblépni.

Az átalakító videó lejátszásához kattints a „Megtekintés a YouTube-on” feliratra.

 

A videóban szereplő Teresa mellrákkal küzdött, ami hatalmas lelki teher volt számára. A nehéz élethelyzetek külsőleg és belsőleg egyaránt megviselik az embert. Sokan a későbbiekben nem is tudnak igazán azonosulni a küzdelmes időszak alatti külsejükkel, frizurájukkal. Ahhoz, hogy valóban jobban érezzék magukat a bőrükben és érzékeljék a változást, az új lehetőségeket, a megjelenésükön is változtatniuk kell.

A külsőnk valamelyest a belső világunk kivetülése. Amennyiben valaki nem érzi jól magát a bőrében, nincs önbizalma, az egyértelműen érzékelhető a megjelenésén és a kisugárzásán. Ha az illető minden egyes nap úgy néz bele a tükörbe, hogy nem elégedett azzal, amit lát, könnyedén belecsúszhat egy negatív spirálba. A sikkes megjelenés és a lelki egyensúly kölcsönösen támogatják egymást, s éppen ezért időnként határozottan szükség van a stílusújításra. Egy új frizura nem csupán a külsőségeken hagy nyomot, a belső energiáknak éppúgy lendületet ad, ezáltal az önbizalomra és a nőiességre egyaránt hatással van.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés