Ez a nőies félhosszú frizura volt a kilencvenes években a szupermodellek kedvence, most pedig ismét hihetetlenül népszerű. Felfrissíti a megjelenést, de nem kell lemondani a hosszabb tincsekről a finom átalakuláshoz.

hirdetés

Nőies félhosszú frizura tért vissza a ’90-es évekből

A hajvágásnak mindig szezonja van, de most érzékelhetően még a szokásosnál is nagyobb a dömping a fodrászatokban. Aki év elején nem vette rá magát a fazonírozásra, a szezonváltással nagyobb kedvet kap egy kis átalakulásra. Miközben a 2024-es év abszolút a rövid frizurákat helyezi előtérbe, nem feltétlenül kell megszabadulni a hajhossz nagy részétől ahhoz, hogy látványosan felfrissüljön a megjelenés.

A kilencvenes évek egyik kedvenc hajfazonja, a laza lob most őrületesen népszerűvé vált, biztonsági játékosoknak ez a tökéletes arany középút. Remek átmenetet képez a hosszú és rövid fazonok között, határozottan dúsítja a tincseket. Játékos, dögös, mégis visszafogottan nőies kisugárzást kölcsönöz a megjelenésnek.

A hosszú hajtól megszabadulni sokszor lelkileg nem egyszerű. Tény, hogy a rövidebb fazonokat könnyebb beszárítani és karbantartani, azonban sokan úgy gondolják, hogy a hosszú frizura felerősíti a vonzerőt. A sikkes lob azonban remek választásnak bizonyul, ha félsz a rövidebb stílusoktól, de szeretnél újítani egy kicsit a külsődön.

Ennek a félhosszú frizurának a nőies stílusáról sokat elárul az, hogy a kilencvenes években a szupermodellek kedvenc fazonja volt. Christy Turlington éveken át kérte ezt a vágást a fodrászoktól, de nem ő volt az egyetlen akkoriban, aki teljesen rákattant a dögös hajstílusra.

De minek köszönhette akkoriban, illetve most is a hatalmas népszerűséget? A réteges vágásnak köszönhetően gyönyörű tartást ad a hajnak, dúsítja és rugalmassá teszi a tincseket. Fontos, hogy ez nem egy tépett fazon, a rétegek rendkívül hosszúak, csak minimális eltérés van a tincsek hossza között, ám ez elegendő ahhoz, hogy egy kissé játékosabbnak, izgalmasabbnak tűnjön az összhatás.

Mivel a félhosszú fazon nem túlzottan rövid, könnyedén össze lehet fogni, illetve számtalan izgalmas stílus kihozható belőle. A szupermodellek sem véletlenül rajongtak érte, a fodrászok pillanatok alatt meg tudták változtatni a megjelenésüket szimplán a tincsek eltérő formázásával.

Ha már unod a hosszú tincseket, de félsz a nagyobb változtatástól, a laza lob tökéletes választás lehet a számodra. Kellőképpen felfrissíti a megjelenést, szép tartást ad a tincseknek, ám mégsem eredményez drasztikus átalakulást. A félhosszú frizurák között most egyértelműen ez a legnépszerűbb, garantáltan magával hozza a kilencvenes évekbeli szupermodell-kisugárzást. A loknis tartáshoz nem feltétlenül kell hajformázóval babrálni a tincseket, egy szimpla körkefével vagy körkefés hajszárítóval könnyedén beszáríthatod a dögös fazont.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés