Az arc kerekded vonalait sokan megfelelő sminkkel vagy a tökéletes haj megválasztásával igyekeznek ellensúlyozni. A legtöbben a rövid, bobfazonra esküsznek, melynek középen elválasztott vagy oldalra fésült fazonjával optikailag jelentősen megnyújtható az arc eredeti formája. Azonban létezik több frizuratipp is, ami elképesztően passzol a kerek arcformához.

hirdetés

Nem mindenki szeretne megválni hosszú, ápolt tincseitől, így a rövid fazonok, sőt akár a ritkított félfrufru is kiesik a lehetőségek közül. Ha szeretnéd megtartani hosszú frizurádat, nyert ügyed van a természetes hatású hullámos loknikkal, hiszen jól elhelyezve ezek is oválisabb hatást kölcsönöznek az arcnak. Bár a dús, göndör hajviseletek inkább szélesítik a fizimiskát, a lágyan ondolált haj pont az ellenkező hatást keltheti, amennyiben megfelelően van elrendezve.

Vannak olyan alkalmak, amikor egy nő különlegesebb megjelenést szeretne elérni, vagy csak szimplán egy kis változatosságra vágyna. A hosszú haj előnye, hogy számtalan észbontóan nőies frizura varázsolható belőle akár percek alatt, és még csak mesterfodrásznak sem kell lenni a tökéletes eredmény eléréséhez.

A fonott haj tökéletesen passzol a kerekded vonalakhoz

A fonott kreációk soha nem mennek ki a divatból, ráadásul rengeteg opció közül válogathatsz, kezdve a teljes copftól a csak pár fonott tinccsel megbolondított hajkreációkig. A kerek arcú hölgyeknek különösen remek választás lehet egy fonás elkészítése, hiszen a jól kitalált és megalkotott frizura bámulatos módon nyújtja az arcformát.

 3 könnyedén elkészíthető frizuratipp kerek arcformához

A hajfonatok elkészítése ráadásul nem csupán fontos alkalmakra tökéletes megoldás, de egy csajos estén is szuper szórakozást nyújthat. A kerekded arcú videó- és divatblogger Vrushali alapvetően a természetes, hullámos tincsek híve, azonban új videójában édesanyja segítségével három elképesztően nőies és egyszerű fonási technikát mutat meg, amivel az arc jelentősen oválisabbnak és keskenyebbnek tűnik.

 

Képek: Getty Images.

  • Megosztás: