A hajfestés gondolatával sokan eljátszanak a szezonváltás idején, hiszen egy új árnyalat tökéletes arra, hogy feldobja a snassz megjelenést, amennyiben passzol viselőjéhez. A divatos hajszínek az újdonság varázsával kecsegtetnek, ráadásul igazán változatos a felhozatal, így könnyen ráakadhatsz az új kedvencedre.

hirdetés

A divatos hajszínek palettája a téli szezon kezdetén általában újabb tónusváltozatokkal bővül, melyek között a hideg és meleg árnyalatok egyaránt megtalálhatóak. A jól ismert technikák nem változtak, az egyszerű festések továbbra is népszerűek, ám az ombre és a balayage sem kopott még ki a kedvencek közül, sőt, mindig újabb és újabb lehetőséget tartogatnak azok számára, akik a természetes hatást tartják szem előtt.

Divatos hajszínek a szezonban: a sztárfodrászok ezekre esküsznek

A téli hajszíntrendek között a visszafogott, természetes hatású árnyaltokat éppúgy megtalálod, melyek tökéletesen belesimulnak a naturális stílusba. Mivel nem túl kirívóak, nagyszerűen alkalmasak arra, hogy egy kicsit felfrissítsd a külsőd. Ebben az esetben olyan tónust válassz, ami közel áll a jelenlegi hajszínedhez. A bátrabbak pedig akár a meleg, sárgás fényű aranyszőkével is kísérletezhetnek.

Idén a meleg és a hideg színárnyalatok egyaránt reflektorfényben vannak, így biztosan mindenki megtalálja a divatos hajszínek között az arctónusához, szemszínéhez leginkább illő árnyalatot.

Szépia barna

A régi fényképek bájos hangulatát, melegségét idézi meg ez a tónus, ami a vöröses pigmentektől még melegebb hatásúvá válik. A szín nem túl sötét vagy világos, ezért ideális választás lehet, ha a kettő között keresel valamit. A szépia ugyan az őszi falevelek fakó barnáját idézi meg, télre a rezes beütésű meleg árnyalata, vagy a hűvös, tompa változata mellett egyaránt dönthetsz – az utóbbiban inkább a fénytelen, sápadt barna dominál.

Csokoládébarna

A sötétebb színek kedvelői imádni fogják a csokoládébarnát, ami már évek óta előkerül a téli szezonban. Bőrtónustól függően választhatod a hidegebb, hamvas árnyalatát, vagy a meleg fényű verzióját.

Jégszőke

A jeges szőke hajszín pár évvel ezelőtt egy szempillantás alatt tűnt el, pedig a hamvas árnyalat elképesztően feltűnő és merész. Jól passzol a szezonhoz, festett szőke tincsek esetén érdemes megpróbálnod a világosabb árnyalatot. A világos svédszőke és a szinte fehérbe hajló jégszőke skáláján tapogatózz, ha jól állnak neked a hűvös árnyalatok.

Aranyszőke

A szőke frizura festésénél a fodrászok legtöbbször a hamvas árnyalat megteremtésére törekszenek, ám az aranyszőke esetében ez már nem szempont. A sárgás tónusok nem jelentenek problémát, ezektől sokkal melegebbé válik a végeredmény. Természetesen ennek a hajszínnek is hamvasnak kell lennie, ám nem annyira, mint a platinaszőkének. A sárgás beütést inkább fényhatásokkal érik el, amitől ragyogóvá válik a frizura, mint az aranyló napfény.

Gombaszőke

A gombaszőke az egyik legtermészetesebb szőke, ami roppant lágy és elegáns. Meleg tónusú, ezért nem sápaszt, így a világosabb bőrszín sem jelent problémát, amennyiben erre esik a választás.

Kivillanó hajtövek

A hajfestés nyilvánvaló jelét, a lenövést sokáig takargatták a nők, ám ebben a szezonban reflektorfénybe kerülnek a feltűnő hajtövek. Nem a klasszikus lenövésről van szó, hanem egy rövid átmenetről. Kipróbálhatod szőkével vagy barnával egyaránt, ám fontos, hogy a fodrász megfelelő szakértelemmel rendelkezzen, mert csak ebben az esetben lesz igazán szép a festés.

 

Kiemelt kép: Jim Spellman / Getty Images. 

Képek a cikkben: Jim Spellman, Vittorio Zunino Celotto, Randy Shropshire, Theo Wargo, Dave J Hogan, John Shearer / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés