Sokkal többet elárul egy nőről az illata, mint az, hogy épp milyen ruhát visel. Ezek a parfümök friss, érzéki vagy épp napfényes, virágos-gyümölcsös aromájukkal tökéletesek tavaszra. Átfogó illatajánlónkban régi kedvencekre, újdonságokra és a Valentin-nap fényét emelő termékekre bukkanhatsz.

hirdetés

Bőrünk természetes illata csupán a testünk által kibocsátott kémiai ingerekről, valamint a hormonjainkról árulkodik, míg a parfümök olyan kiegészítők, melyek segítségével egyéniségünket, stílusunkat, hangulatvilágunkat és domináns személyiségjegyeinket is kifejezhetjük a külvilág felé. Éppen ezért tekintünk úgy az illatokra, mint a csábítás kellékeire, amelyekkel felerősíthetjük vonzerőnket.

A parfüm öltöztet, ám épp ezért nemcsak viselőjéhez, hanem az évszakhoz is passzolnia kell, hiszen más illatokat részesítünk előnyben tavasszal és nyáron, mint, mondjuk, az őszi-téli időszakban. Ugyanakkor a bőrünket körbelengő aroma egyfajta életérzést is közvetíthet, ami számunkra olyannyira fontos, hogy üzenetértékkel bír.

Gondolj arra, mit indít el benned a tavasz? Milyen életérzés hatalmasodik el benned a közeledtével? Mi jut róla eszedbe elsőként? A kikelet frissessége? A szabadságvágy? A megújulás? A virágok bódító, üde illata? A romantikus érzések és izgalmas élmények ígérete?

Nincs jó vagy rossz válasz, ám az, amit felidéz benned a tavasz gondolata, segíthet felderíteni és jobban megérteni a saját, egyéni vonzerődet. Segítségképpen összeállítottunk egy átfogó parfümajánlót az új szezonra, amely már a küszöbön toporog.

Régi kedvencek és újdonságok: extra nőies parfümök tavaszra

3 új illat, amire érdemes felfigyelni

Február 1-jén debütált az üzletekben a Hugo Boss új illatpárja, melynek tagjai már ott csücsülnek a polcokon. A női és férfiváltozatban megjelent Boss The Scent Magnetic a vonzalom és a csábítás erejét képviseli. A nőknek készült eau de parfum a vágyakozás és az érzékiség elegáns kifejezésére szolgál, amely hangsúlyt ad a bennünk rejlő szenvedélynek. Nem tolakodó, mindennapos viseletre alkalmas illat, melynek igazán izgalmas az aromás, pézsmás, virágos összetétele:

  • Fejjegy: illatvirág
  • Szívjegy: narancsfavirág
  • Alapjegy: fehér pézsma, ambroxan, kaszmerán, vanília

A képen látható parfümök: 1. Hugo Boss/Boss The Scent Magnetic for her, 2. Escada Santorini Sunrise Eau de Toilette, 3. Marc Jacobs Perfect Eau de Toilette.

 

Az elmúlt harminc évben minden év legelején egy új, limitált kiadású illattal örvendezteti meg a nőket az Escada. Idén a kék-fehér paradicsomba, Santorini gyönyörű városába repíti el a képzelet kalandvágyó utazóit a Santorini Sunrise Eau De Toilette illatával. A görög szigeteket nyaldosó, vakító kékségű hullámok ihlették az illatüveget, melyet bouganvillea virágok díszítenek.

Elsőként az addiktív mandarin-bergamott sorbet bontakozik ki a friss jázminszirmok kíséretében, ez a napfényes aroma pedig végletekig fokozza viselőjében a nyár izgalmakkal és kalandokkal teli életérzését.

A gyümölcsös-virágos kompozíció összetevői:

  • Fejjegy: friss mandarinsorbet
  • Szívjegy: ragyogó jázminszirmok
  • Alapjegy: rózsabors

A Marc Jacobs újonnan befutott virágos illata a benned mélyen gyökerező, belső erődet ünnepli, éppen ezért felemelő és egyben élettel teli, pont, mint a tavaszi megújulás. Az eredeti virágos illatalapot értelmezi újra ez a ragyogóan friss illat, amely felerősíti a pozitív gondolatokat, és feltölt önbizalommal.

A Perfect Eau De Toilette elnevezésű új parfümhöz is Marc Jacobs saját mantrája adta az inspirációt: „Úgy vagyok tökéletes, ahogy vagyok.”

Az új illat megszületésével tovább bővült a Perfect illatcsalád, a pozitív életérzés, a tavaszi frissesség és az önszeretet ébredését előidéző kompozíció az alábbi összetevőkből áll:

  • Fejjegy: rebarbara, nárcisz
  • Szívjegy: mandulatej
  • Alapjegy: kaszmerán, cédrusfa

Friss aromák melegebb napokra a régi kedvencek közül

Melegebb, napfényes napokon más illatokat tűr meg az orrunk, mint a téli hidegben. A természet éledésével mi is kilépünk a fásultságból, ébredezünk, nyitunk az új felé. Akár a szabadságvágy, egy romantikus érzelemtöltet vagy a megújulás frissessége kerít hatalmába, a benned szárnyra kapó hangulatot az illatoddal is kifejezheted, persze nem tolakodóan.

A képen látható parfümök: 1. Dolce & Gabbana Dolce Shine női Eau de Parfum, 2. Yves Saint Laurent Libre női Eau de Parfum , 3. Paco Rabanne Fame női Eau de Parfum.

 

Ezek a csodás parfümök korábbi kiadásúak, de tökéletesek tavaszra. Ha csak akkor érzed igazán, hogy pezseg benned az élet, amikor napfény melengeti az arcod, akkor a Dolce & Gabbana gyümölcsös-virágos illata neked való kompozíció. Mangó, grapefruit és birsalma bontakozik ki a jázmin, narancsfavirág és só kíséretében, az utóbbi pedig felidézi a tengeri szellő frissességét. Ebben az elegyben a szenvedélyes életöröm keveredik a sziporkázó napfénnyel.

Az YSL parfümjét szintén találó névvel illették. A Libre nem egy tipikus gyümölcsös-virágos illatkompozíció, határozott, magabiztos nőknek való, akik fullasztónak érzik a hétköznapok monotóniáját, és mindennél fontosabb számukra, hogy szabadon szárnyaljon a lelkük. A narancsfa illatát ribizli, levendula- és mandulaolaj hatja át, majd becsatlakozik a jázmin. Elegáns parfüm, ami különleges alkalmakra úgyszintén tökéletes választás lehet.

A Paco Rabanne tavaly kiadott illata a párizsi luxust idézi meg, miközben rendkívül érzéki és játékos. Citrusos felhőbe ültetett mangó és bergamott keveredik a jázminnal, amit a vanília édes aromája támogat.

Különlegességek piros üvegcsékben, melyek fokozzák a Valentin-nap romantikáját

Romantikus szerelem, perzselő szenvedély, vágyakozás valaki után? Bármit is jelentsen számodra a Valentin-nap, az érzéki csábítás örömére egy csodás illat teheti fel a koronát.

A képen látható parfümök: 1. Nina Ricci/Nina Extra Rouge női Eau de Parfum, 2. Carolina Herrera Very Good Girl női Eau de Parfum, 3. Escada Show me Love női Eau de Parfum.

 

A stílusos piros üvegcsék már előre jelzik, hogy szenvedélyes, extra nőies aromák lapulnak bennük, melyek fokozzák a vonzerőt. Ezek az elegáns és különleges illatok a legromantikusabb évszakhoz, a tavaszhoz úgyszintén jól passzolnak.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés