A legnépszerűbb téli parfümök a klasszikus, szezonális illatoknak köszönhetik, hogy sokan keresik őket. Megkönnyíti a vásárlást, ha tudatosan válogatsz a különböző aromák között.

hirdetés

Noha sokan egyetlen illathoz ragaszkodnak, hiszen úgy gondolják, hogy megtalálták a tökéletes aromaegyüttest, vannak, akik egészen más parfümöket használnak a nyári, illetve a téli időszakban. Egyénenként eltérő, hogy ki mi alapján választja ki a számára megfelelő illattípust. A vásárláskor természetesen maga a körítés, az üveg az, ami elsőként megfogja az embereket, hiszen hajlamosak vagyunk a stílusunkhoz passzoló modern, letisztult, egyedi vagy éppen különlegesebb kivitelezésű parfümöket leemelni a polcról.

De miért is fontos, hogy pontosan milyen illatokat használunk a mindennapokban? Nagyon sokan konkrét emlékeket, életszakaszokat kapcsolnak bizonyos parfümökhöz. Ebből is látható, hogy maguk az illatok és illatkombinációk jelentős hatást gyakorolnak ránk, a hangulatunkra és az elménkre egyaránt, ezáltal befolyásolják az emlékeinket.

 

A jól megválasztott parfüm, ami passzol a megjelenéshez, a kisugárzáshoz és a személyiséghez, abszolút növeli a vonzerőt. Ha jobban belegondolunk, mások elsőként a külsőségek alapján ítélnek, hiszen nem ismernek minket. Ebben az apró részletben pedig az illatnak éppúgy hatalmas szerepe van. Ahogy az öltözékünk, úgy az illatunk is elárul rólunk valamit, ezért nem feltétlenül tanácsos az első, külsőleg tetszetős parfümöt leemelni a polcról.

Az öltözködés, a frizura és a smink mellett nem sok szó esik a parfümválasztásról, pedig legalább annyira fontos eleme a sikkes, nőies és vonzó összhatásnak. Ha eddig úgy érezted, hogy valami apróság hiányzik ahhoz, hogy tényleg jól érezd magad a bőrödben, lehet, hogy a parfümödben van a hiba. Sokan a téli szezonra például egészen más illatot választanak, hogy a megjelenésük és az illatuk tökéletes harmóniát teremtsen.

 

Ezek a parfümök a legnépszerűbbek ilyenkor: téli vonzerőnövelő illatok

A téli időszakban a könnyed, virágos illatokat bátran le lehet cserélni mélyebb, markánsabb és intenzívebb aromákra, a parfümök ilyenkor simán elbírják az erősebb illatkombinációkat is. A vastag ruházat, a nyirkos levegő alaposan beleszól az összhatásba, éppen ezért nem kell megijedni a kicsit fásabb, fűszeresebb verzióktól.

Minden parfüm esetén az alapjegy az, amit érdemes figyelembe venni, hiszen ez adja a parfüm karakterét. A népszerű illatok között talán a vanília az, amit a legtöbben választanak ilyenkor. A vanília annyira egyedi és krémes, hogy ezer közül fel lehet ismerni. Remekül működik a téli parfümökben, határozott, mégis érzéki illatot kölcsönöz. Jól harmonizál a különböző fűszerekkel, de az erősebb illatú virágok mellet is különlegessé válik.

A szantálfa szintén rendkívül népszerű, klasszikus téli illat. Mély, markáns és tartós, nagyon jellegzetes aromájú parfümök között válogathatsz, ha a szantálfára esik a választásod. Melegséget áraszt magából és a vonzerő mellett a meghitt, nyugodt, kellemes téli hangulatot is fokozza.

 

A tonkabab talán kevéssé ismert, a téli parfümökben mégis gyakran alkalmazott illat. Egy kicsit hasonlít a vaníliára, mégis fűszeresebb, fásabb annál, ezáltal egy fokkal talán határozottabb, intenzívebb aromát kölcsönöz a bőrnek. Igencsak összetett illat, sokan a fahéjra vagy a szegfűszegre asszociálnak egy tonkababalapú parfüm esetén, s ebből következik, hogy miért annyira kedvelt a téli időszakban.

Az ámbra szintén igazi téli illat, amely már évezredek óta elvarázsolja az embereket. Kellemes, meleg, kissé gyantás és édes illat, amely tökéletesen passzol a téli napok hangulatához. A parfümgyártásban rendkívül népszerű.

A mirha szintén jelentős történelemmel rendelkezik, noha ritka, hogy kizárólag erre az illatra épüljön egy parfüm. Kifejezetten jól működik a téli szezonban, sokan kedvelik fűszeres, fás jegyekkel kiegészítve.

Manapság már az internetről is bátran lehet parfümöt vásárolni, hiszen a különböző illatok alapján alaposan le lehet szűkíteni a kínálatot. Ezáltal kiválaszthatod a számodra legszimpatikusabb téli illatot, amely érzéki, de nem tolakodó, mégis maximalizálja a vonzerőt.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés