Az üde és mediterrán hangulatú nyári parfümök különleges, változatos illatkompozíciókkal kecsegtetnek. A legtöbb illat cseppet sem tolakodó, inkább lágy, mint egy hűs szellő, mely kellemes, friss érzetet nyújt.

hirdetés

A meleg hónapokban nem árt lecserélni a testesebb, fűszeres illatokat, ilyenkor sokkal frissebb hatást keltenek a könnyedebb, lágyabb, virágosabb parfümök, melyek magukban hordozzák a nyári életérzés varázsát. A nyári parfümök általában gyümölcsös, virágos illatjegyeket tartalmaznak, és gyakran vonultatnak fel olyan összetevőket, melyek mediterrán hangulatot teremtenek. A csodás illatkompozíciók szinte elvarázsolják az érzékeket, miközben a fás, kicsit dominánsabb jegyek játékosságot visznek a megjelenésbe.

A virágos, gyümölcsös illatjegyek jól harmonizálnak az évszakkal, és cseppet sem hivalkodóak. Ám ez nem jelenti azt, hogy jelentéktelenek lennének, a lágyan simogató illatfelhő valósággal megkoronázza a megjelenést.

Gyümölcsös, virágos nyári parfümök: légiesek és nőiesek

A nyári parfümök jellemzően játékosságukkal vagy éppen szolid finomságukkal hatnak az érzékekre, ezáltal tökéletes összhangot teremtenek a vidám, nőies, színpompás öltözékekkel. Gondolj úgy az illatra, amit használsz, mint egyfajta kiegészítőre, és képzeld el, mit szeretnél kifejezni vele.

Könnyebben azonosulsz a citrusos, mediterrán életérzéssel, mely a szabadságot és az izgalmas élményeket jelenti számodra? Vagy jobban vonz egy virágoskert nyugalma? Fontos, hogy a kiválasztott parfüm éppúgy, mint egy ruhadarab, stílusba vágó legyen, és csupán finoman támogassa a nőies megjelenést, ne telepedjen rá rámenősen a környezetedben megforduló emberekre.

A fő illatjegyek között most csupa finomságot találhatsz, melyek megdobják az önbizalmat. Szerencsére az édesebb, gyümölcsösebb illatjegyek nem émelyítőek, ezért az ősz közeledtével sem kell majd őket leselejtezni.

Rengeteg újdonság van a palettán, de a jól ismert illatok testvérei is felbukkannak, melyek csak kicsit térnek el a megszokott klasszikustól. Ezek a kompozíciók jól passzolnak az évszakhoz, mivel sokkal könnyedebb, játékosabb jegyeket tartalmaznak.

A képen látható parfümök sorszám alapján: 1. BOSS ALIVE Intense Eau de Parfum, Müller, 25 190 forint, 2. Carolina Herrera Very Good Girl Glam, Notino, 49 990 forint, 3. Kenzo Poppy Bouquet, Douglas, 23 990 forint, 4. Guerlain Mon Intense, Douglas, 31 200 forint, 5. LACOSTE L. 12.12 ROSE Eau Fraiche For Her, Müller, 16 790 forint.

 

 

A képen látható parfümök sorszám alapján: 1. Dolce & Gabbana, Light Blue Forever, Douglas, 20 990 forint, 2. Chloé Nomade Naturelle, Notino, 32 890 forint, 3. Hermès Un Jardin sur le Nil, Douglas, 23 290 forint, 4. Jo Malone London Lime Basil & Mandarin, Douglas, 33 290 forint, 5. Nina Ricci, Nina SOLEIL, Müller, 25 900 forint.

 

 

A képen látható parfümök sorszám alapján: 1. Calvin Klein Eternity, Notino, 8130 forint, 2. Viktor & Rolf GOOD FORTUNE, Notino, 45 060 forint, 3. Billie Eilish Eilish, Douglas, 17 490 forint, 4. Avon Eve Privé, Avon, 3999 forint, 5. BVLGARI Rose Goldea Blossom Delight, Douglas, 30 290 forint.

 

A fő alkotóelemek között főként virágok és gyümölcsök szerepelnek. Idén sok illatban jelenik meg a rózsa, a pipacs, a narancsvirág, a liliom, és nagyobb hangsúlyt kapnak a fehér virágok. Gyümölcsök tekintetében főként a citrusos jegyek érvényesülnek, ám a mangó, körte, cseresznye és a papaya is megtalálható az illatrepertoárban. A különleges elegyek legfőbb jellemzője a légiesség, ha pedig ez nem lenne elég, akkor a csinos üvegcsék dekorációnak sem utolsók. A bájos külső pedig minden esetben tartalmas belsőt rejt.

Parfümvásárlás előtt érdemes alaposan áttanulmányozni az összetevők listáját, és ne feledkezz meg a tesztelésről sem. A kiválasztott illatot először papírcsíkra, majd a bőrre is fújd ki, így meggyőződhetsz a tartósságáról. Egyes illatjegyek csak később bontakoznak ki, az alapillat gyakran csak két-három óra múlva jelentkezik. Az aromák ebben az esetben teljesen másképp érvényesülnek, így nem éri meg elhamarkodottan dönteni.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

Képek a cikkben: Retikül. 

  • Megosztás:
hirdetés