A különleges illatokat szinte minden nő szereti. A figyelemfelkeltő, dizájnos üvegcsék látványa és a páratlan illatelegyek felhője könnyen elcsábítja az érzékeket. Nemrég egy újabb különleges üzlet nyílt Budapesten, melyet az egyedi parfümkészítmények szerelmesi imádni fognak. A Salon de Parfum a budapesti Párisi Udvar patinás épületében várja az exkluzív illatelegyek kedvelőit.

hirdetés

A jól megválasztott illat az ösztönök szintjén hat az érzékszervekre, érzelmekre. Emlékeket hív elő, és az első benyomásnál is hangsúlyosabb hatást vált ki. A stílus és az önkifejezés egyik legerőteljesebb eszköze a parfüm. A Salon de Parfum Magyarországon egyedülálló kínálata a különleges, prémium illatok szerelmeseinek szól, azoknak, akik az egyediséget és az exkluzivitást keresik. A szortiment hazai parfümériákban nem megvásárolható niche parfümök kifinomult választékát tartalmazza, melynek minden eleme különleges és utánozhatatlan.

 

A Salon de Parfum egyszerre több érzékszervünket is kényezteti: a parfümökhöz méltó exkluzív környezetben, a Párisi Udvar elegáns szalonjában, magas színvonalú kiszolgálással és személyre szabott, szakértő illattanácsadással várja a vásárlókat.

– A vásárlás élmény, és mi ezt szeretnénk megadni vevőinknek. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a gyártókkal, márkákkal, így tudjuk színvonalasan kiszolgálni a vendégeinket – legyenek az illatok szakértői, akik minden márkát jól ismernek már, vagy akik különleges meglepetést szeretnének párjuknak vagy szeretteiknek, és természetesen azoknak is, akik most szeretnék kiválasztani a számukra megfelelő illatot– tette hozzá az alapító, Varga Zoltán.

Az alapítót már több mint húsz éve ragadta magával a parfümök világa. Korábban is foglalkozott parfümökkel, most régi álma valósul meg a Salon de Parfum niche parfüméria és webshop megnyitásával.  

Az illatok művészete

Az egyedi illat az utánozhatatlan stílus meghatározó összetevője. A parfüm egyben üzenet, az önkifejezés eszköze. A niche parfümök olyan különleges illatelegyek, amelyek a parfümkészítés évszázados hagyományai szerint, exkluzív manufaktúrákban és kis parfümházakban, magas minőségű, ritka és olykor formabontó alapanyagokból készülnek. Ilyen például az abszint vagy a puskapor. Más parfümökkel szemben a niche parfümök illata hosszantartó és intenzív.

Ezek az illatok nem követik a tömeggyártásban készülő klasszikus parfümök trendjeit, sokkal inkább a művészi önkifejezés, az alkotás szabadsága és az egyediség dominál, így izgalmas, tökéletesen megtervezett illatkompozíciókat találhatunk a niche parfümök között. A niche illatok nem csupán illatok. Sokuk mögött egyedi történet bújik meg, sajátos érzéseket, érzelmeket keltenek a viselőjükben, ettől lesznek olyan különlegesek.

 

Bonyolult gyártási folyamatuk miatt egyetlen parfüm előállítása több évig is eltarthat. Minden üveg különleges és értékes, a benne rejlő illat összetevőinek titkát generációkon át, gondosan őrizik a parfümőrök. A niche parfümök tehát igazi, szinte megismételhetetlen műalkotások.

Nem véletlen, hogy a nagy parfümházak egyre gyakrabban vásárolnak fel kis manufaktúrákat, ezzel tömegcikké alakítva olyan illatokat, amelyek korábban kivételesnek számítottak. Folyamatosan nő a parfümök piaca, és egyre többen szeretnék illatokkal kifejezni az egyéniségüket. Sokszor a pillanatnyi hangulatukat is a különleges elixírekkel szeretnék kiemelni a nők, melyek alkalmanként merészek, elrugaszkodnak a megszokottól. Ezt teszi lehetővé a Salon de Parfum. A kínálatban olyan illatok is megtalálhatók, melyek nagy részét Magyarországon eddig nem lehetett megvásárolni.

A vendégek luxuskörnyezetben próbálhatnak ki olyan világmárkákat, mint a Profumum Roma, Pierre Guillaume vagy a svájci Valmont illatkészítményei és arcápolási termékei. A szelektált kínálat elemeiről pedig egyénre szabott, szakértő tanácsadást nyújtanak az üzlet munkatársai.

Illatok minden alkalomra

A gentleman stílust üvegbe záró YVRA 1958 egy elkötelezett holland újságíró, illatszakértő és -gyűjtő sokéves álmának megvalósulása. Az 1958-ban született Yvo Van Regteren Altena több mint harminc évig járta a világot és dokumentálta a dandy életmódot. Újságíróként elmerült a kifinomult ízlés és a dekadencia világában. A világot járva találkozott a legnagyobb parfümőrökkel, majd megalkotta saját nemzetközileg elismert illatait.

– Fontosnak tartottuk, hogy a szortiment olyan márkáktól legyen gazdag, melyek a niche parfümök között is a különlegességet képviselik.  Limitált darabszámú, magas minőségű alapanyagokból készült illatok, melyek csak a Salon de Parfumnél elérhetőek. A termékeink egyenesen a manufakturákból érkeznek hozzánk, így azok kiválósága garantált– tette hozzá Varga Zoltán, alapító.

– Néha egy illat kifejezőbb, mint egy fotó vagy egy kép. Mintha csak egy gomb lenne, mit lenyomva elönt az emlék, az érzelem és a vágy… – vallják az ikonikus PRO FVMVM ROMA megalkotói. Az olaszországi Durante család generációk óta parfümöket készít, erőteljes és szenvedélyes illatjaik négy testvér kreációi. A legkiválóbb, természetes alapanyagokból készülő parfümök egyik különlegessége a rendkívüli, 43%-os illatanyag-koncentrációjuk.

 

A SALLE PRIVÉE egy amszterdami designstúdióból érkezik. Alapítói, Anna Hegeman és Patrick Munsters elkötelezettek a kézművesség és az elegáns, minimalista, de kockázatvállaló kompozíciók mellett. A márka olyan férfiakat és nőket szólít meg, akik osztoznak a modern és időtlen stílus szeretetében, és olyan prémium illatot keresnek, amelyben megjelenik a tervezői leleményesség.

Pierre Guillaume független francia parfümőr, aki kortárs, ötletes, költői és hétköznap is hordható parfümöket alkot műhelyében, limitált darabszámban vagy egyedi megrendelésre. A tervező mindkét nem számára viselhető, unisex kollekciói mintegy 95 parfümöt tartalmaznak, melyből csak nyolc készült kifejezetten nőknek és csupán kettő férfi illat.

Az évszázados tradícióra épülő J.F. Schwarzlose új parfümsorozata a modern Berlint tükrözi vissza: kozmopolita és időtlen, eredeti és hiteles, túlmutat a hétköznapin. Az illatok ínyenc individualistáknak készültek, harsányságtól mentes nyugodt magabiztosságot sugallnak.

A díjnyertes firenzei kézműves parfümmanufaktúra, a Bottega Italiana Spigo, azaz BOIS 1920 a Galardi család parfümkészítés iránti szenvedélyét őrzi generációk óta. A Bois 1920 mértékadó a niche parfümök világában. Minden egyes alkotás egy érzetében egyedülálló alkímiai remekmű, amely ősi parfümkultúrán alapul. A BOIS 1920 mesteri a megújulásban és nem retten el olyan formabontó kompozícióktól sem, amelyekben például a cannabis alkotja az illat szívjegyét.

 

A tiszta elegancia univerzumát teremti meg a Chabaud Maison de Parfum francia családi parfümmanufaktúrája. Illatjaik a maguk tisztaságában ötvözik a csábító stílust, a kifinomultságot és a luxust. A márka egyik büszkesége, hogy illatjaik a kimagasló alapanyagoktól kezdve az üvegükön át, a csomagolás utolsó eleméig, 100%-ban Franciaországban készülnek.

Az örök fiatalosság ígéretét kínálja luxuskozmetikumaiban a svájci Valmont. Páratlanul hatékony, azonnali és tartós eredményt nyújtó ápoló termékeik a sejtkozmetikán alapulnak. Kozmetikumaik és illatjaik kivételes minősége a különleges összetevők, például a gleccservíz és a sejtregenerációt forradalmasító, lazactejből nyert DNS molekulák és a tudományos szakértelem gyümölcse.

Az Essentials parfümház küldetése megfizethető árú prémium parfümöket készíteni. Parfümőreik megkötések nélkül, szabadon alkothatnak. Gondosan megkomponált és tartós illatjaik kizárólag természetes alapanyagokból készülnek. A lázadó szellemben alapított Essentials levetkőzi a sallangokat, nem vonja el a figyelmet a parfüm művészetéről az üveg dizájnjával vagy csomagolásával – náluk az illat az esszencia.

 

Képek: Hirling Bálint / Salon de Parfume.

  • Megosztás:
hirdetés