Az utóbbi években egyre népszerűbbé vált az online vásárlás. A nők jelentős része már nem csak a ruhák, hanem a dekorkozmetikumok, piperekellékek beszerzésekor is az átlátható webáruházakat keresi. Vannak, akik annyira rákaptak a virtuális bevásárlótúrákra, hogy a kedvenc illatukat úgyszintén online szerzik be. Bár a parfümrendelés elsőre kicsit macerásnak tűnhet, a valóságban sokkal egyszerűbb.

hirdetés

Az online kereskedelem valósággal dübörög, az előrelépést pedig nagyban segíti, hogy rengeteg típusú webshop létezik már. A legtöbb nagy márkának van saját virtuális üzlete, ahonnan sokszor egyszerűbb és olcsóbb beszerezni a kiválasztott terméket, mint elsétálni a márkaboltba. Idővel a parfümökre, kozmetikumokra szakosodott internetes boltok is megjelentek, melyek manapság már hatalmas forgalmat bonyolítanak le. Sokszor nagyobb a választék, illetve kedvezőbbek az árak, ezért sokan döntenek a parfümrendelés mellett.

Ám a legtöbb nőben felvetődik a kérdés, hogy mi lesz, ha a kiválasztott termék nem passzol, ezért sokan inkább lemondanak a szimpatikus illatról. Ám kár ennyire könnyen feladni, hiszen egy kis olvasással, utánajárással könnyedén kiismerheti magát az ember lánya az online parfümvásárlás világában.

Pár tipp, amitől egyszerűbbé válik a parfümrendelés

A legfontosabb, hogy szánj rá időt. Sosem szabad elhamarkodottan dönteni, érdemes körültekintően eljárni, de ez igaz akkor is, ha üzletben nézelődsz. Természetesen, ha a megszokott, régóta viselt terméket szeretnéd pótolni, akkor más a helyzet, ott elég pár kattintás. Ám amennyiben számodra nem ismert, új parfümöt keresgélsz, kicsit muszáj kiokosodni abban, hogyan is zajlik megszaglászható illatminta nélkül ez az egész.

Ismerkedj az összetevőkkel, és a flancos szakértői kifejezésekkel

A parfümök jellemzően sok összetevőből épülnek fel, vannak olyan illatjegyek, melyek csupán pár óráig érezhetőek, míg mások csak később mutatkoznak meg. Fontos, hogy ismerd a parfüm felépítését, illetve a szakszavakat. Ehhez itt találsz egy kis segítséget.

Jó, ha tudod, hogy mit jelentenek az olyan sokak által használt szavak, mint a fás, esetleg gyümölcsös. Ezek jellemzően az uralkodó illatjegyeket foglalják össze, előbbi esetében erősebb, téliesebb kompozícióról beszélhetünk, utóbbi pedig egy sokkal játékosabb, nyáriasabb parfümöt jelöl. A szimpatikus illatot akár össze is hasonlíthatod a már meglévő termékekkel, így megtudhatod, hogy mely irány érdekel. A különféle illatjegyeket mindig olvasd el alaposan, ezekből tudsz fontos következtetéseket levonni.

Tudd, hogy mit szeretsz

Ha nincs konkrét elképzelésed, de vágysz egy könnyed, nyári illatra, akkor jó megoldás, ha a weboldalak szűrési lehetőségeit veszed igénybe. Sok helyen be lehet állítani az illatjegyeket, ekkor már csak azt látod, ami passzol a preferenciádhoz.

Tesztelj!

Sok webshop ad különféle tesztereket, illetve van, ahol más rendeléshez kérhetsz is. Ezeket érdemes elhasználni, hiszen előfordulhat, hogy ráakadsz a következő kedvencedre. Vannak kifejezetten mini verziók, melyek legtöbbször 2 ml elixírt tartalmaznak, és pár száz forintba kerülnek. Mielőtt megvásárolod a drágább terméket, jó döntés lehet, ha rendelsz egy minit, így pár napig tesztelheted, meggyőződhetsz a tartósságáról. Ha tanácstalan vagy, akkor többet is kipróbálhatsz!

 

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés