A sapkaszezon előtt még érdemes kihasználni azokat a különleges kiegészítőket, melyek addig tudnak igazán érvényesülni, amíg nem reccsent be az őszi hideg. Egy hajpánt például rengeteg lehetőséget rejthet magában, amíg kegyes hozzánk az időjárás: a szín- és fazonválasztás egyaránt hozzájárulhat az öltözék tökéletesítéséhez, nem mellesleg pedig, egy ilyen fejdísz mindig nőies hangulatot kelt.

hirdetés

A hajpánt nem csak akkor jöhet szóba, ha a snassz frizurádat szeretnéd feldobni. Mivel szebbnél szebb színekben kapható, és formáját, anyagát, mintázatát tekintve is igencsak változatos a választék, akár stíluselemként is elsütheted, például egy kis csavart vihetsz vele a monokróm szettbe, ha árnyalatában eltérő, de jól harmonizáló darabot teszel a hajadba, de az is nagyon sikkes tud lenni, amikor a műbőr nadrág anyaga visszaköszön egy ilyen aprócska, de stílusos kiegészítőben.

A mintákkal is bátran játszhatsz, és figyelembe veheted a hatvanas-hetvenes éveket megidéző retró sikket, de akár domináns fókuszpontként is alkalmazhatod a hajpántot a megjelenésedben. Bár egy fekete alapdarab szinte minden szettel viselhető, megéri bezsákmányoluni egy-két dizájnos, feltűnő kreációt is, melyekkel a látványosabb öltözékeket is élvezet lesz összeállítani. Egy csillogó verziót még a 76 éves Helen Mirren is beszerzett magának az idei Velencei Nemzetközi Filmfesztiválra.

Változatossá teszi a szetteket a hajpánt

Az egyszerű blézerek és szövetkabátok nagyon nőiesek, de legtöbbször kiegészítőért kiáltanak. A hosszú fazonú kabátokkal például megéri párosítani a hajpántot, így ősszel még nem keltenek túl télies érzetet, lágyítanak kicsit a meleg holmi hűvös hangulatán.

Továbbá a sietősebb napokon sem kell azzal bajlódnod, hogy extravagáns frizurát készíts magadnak. Még a másnapos tincsekkel is csodát tesz egy hajpánt, és az egyszerű, kiengedett hajat is feldobja.

Amíg a vénasszonyok nyarát élvezhetjük, addig egy-két kedvenc felsőt és maxiruhát is érdemes hajpántokkal kombinálni, mert egy kis változatosságot visznek az utcai viseletekbe.

 

Ha szetted inkább hivatalosnak mondható, és ezt a kissé komoly hatást szívesen megtörnéd egy kiegészítővel, akkor a gyöngyökkel díszített holmikra mindig lehet számítani. Egyszerre csempészi bele a megjelenésbe a csipetnyi csillogást, és a finom nőiességet.

 

Színben vagy mintában passzoló darabot választva csak még inkább növelhető a harmónia az őszi szettekben.

 

A vagány stílusokkal is összeférnek az apró kiegészítők, de ezúttal jobb, ha nem a kirívó darabokra esik a választásod. A bőrkabát és a farmer együttese egyszerű, de jól bevált variációt alkot, amit egészen új megvilágításba helyez egy fekete hajpánt.

 

Akár egy masnival, vagy a kedvenc ruhamárkád emblémájával ellátott darabokkal is színesítheted a lezser összeállításokat.

Kiemelt kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

Cikkfotók: Jeremy Moeller, Streetstyleshooters, Christian Vierig, Jeremy Moeller, Edward Berthelot, Streetstyleshooters/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés