Az alacsony copf a szupermodellek egyik kedvenc hajviselete, sokszor láthatjuk az ismert manökeneket ezzel a frizurával. Nem meglepő, hogy imádják, hiszen pillanatok alatt elkészíthető, és egy-két trükkel felturbózva, csodásan feldobja a megjelenést.

hirdetés

A copf az egyik legegyszerűbb frizuravariáció: pillanatok alatt elkészül, és nem igényel bonyolult mozdulatokat. A fejtetőn, magasan, és a tarkónál összefogva is jól mutat a frizura, illetve egy-két csavarral megbolondíthatod a szimpla lófarkat. Különféle csatokkal vagy díszes hajgumikkal pedig igazán nőiessé teheted a megjelenésed.

Egyetlen hátránya van ennek a frizurának, mégpedig, hogy a túlságosan szorosra fogott copf meggyengíti a hajszálakat, és hajhullást vagy kopaszodást eredményezhet. A fejbőrben található idegeket folyamatosan húzza a lófarok, így egy bizonyos idő után a szervezet fejfájással reagál. A fejtetőre gumizott tincsek esetén ez a probléma hamarabb felütheti a fejét.

 

Az alacsony copf sokkal kíméletesebb a fejbőrhöz és az hajszálakhoz. Bár érdemes jól összegumizni, a tarkónál összefogott fazon sokkal lazább viseletnek számít, mint a magasra fésült lófarok.

Többféleképpen variálhatod ezt a hajviseletet, melyek egyszerűen elkészíthetőek, és a másnapos frizura sem jelent nekik problémát. Olajos tapintású hajtövek esetén felfrissítheted a szálakat egy kevés száraz samponnal. Ám a szakemberek a termék mérsékelt használatára figyelmeztetnek, mivel erősen szárítja a fejbőrt, és hosszabb távon bőrirritációt okozhat. Ezért havonta pár alkalomnál többször ne alkalmazd az efféle készítményt.

Így biztos, hogy nem lesz unalmas az alacsony copf

A videóban szereplő nő hosszú, dús hajjal rendelkezik, ám az ennél rövidebb tincsek sem jelentenek akadályt az alacsony copf nőies variációinak. Vékony szálú frizura esetén egy kevés tupírozással teheted optikailag dúsabbá, texturáltabbá a hajtömeget.

Az első frizurához egyszerűen fésüld hátra a hajad egy sűrű sörtéjű fésűvel. A tarkón fogd össze, majd a fül melletti részeket óvatosan húzd ki. Ezek a szekciók szépen keretezik majd az orcát. Ezután gumizd meg, a copfból válassz le egy tincset és következhet a jól ismert csavarásos módszer. Ezzel a technikával szépen eltüntetheted a hajgumit, ugyanakkor sokkal izgalmasabb lesz tőle a hajviselet. Miután elkészült, egy hajtűvel rögzítheted.

 

Másodízben egy trükkös, fonásra hasonlító csavarást készít a vlogger az elöl lévő részekből. Két tincsre lesz hozzá szükség, a technikát pedig a videóból sajátíthatod el. Nem bonyolult, a hagyományos parkettafonáson alapszik, hasonlóan kell fonnod a tincseket. Miután ezzel elkészült, hozzáfogja a haj többi részét, majd a tarkón készít egy copfot. Pár szálat ebből kihúzhatsz, így sokkal texturáltabb hatást kelt a frizura. A hajgumit a csavarásos technikával rejtheted el, és kevés tupírral varázsolhatod még tömöttebbé a lófarkat.

Az utolsó variációhoz elsőként dobj össze egy kisebb copfot a videóban látható módon, majd húzd át a lófarkat a gumin keresztül, és lazítsd meg a csomót. Ezután a kimaradt részekből készíts másik csavarást. Pár apróbb szekciót itt is kihúzhatsz, és már kész is a mutatós alacsony copf!

A copfokat hajcsatokkal, vagy különféle díszekkel dobhatod fel, akár kendőt is köthetsz a frizurádba. A kiegészítőkkel a szerelésed hangulatához igazíthatod a hajviseleted, ezáltal igazán csinos, nőies lesz az összhatás.

 

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés