Borotválás után sokan küzdenek piros pöttyökkel, szőrbenövéssel, ezek a hasznos tippek azonban segítenek elérni a pihe-puha, hosszan tartó eredményt.

hirdetés

A nyári időszakban jóformán elkerülhetetlen a borotva használata. Sokan nem tudják kivárni azt az időszakot, amíg a szőr megnő akkorára, hogy más szőrtelenítési módszerekkel lehessen megszabadulni a zavaró szálaktól. A gyantázáshoz, waxoláshoz mindenképpen hosszabb szőrszálakra van szükség, ahogy az epilátor sem birkózik meg az épphogy növekedő szálakkal.

A legjobb módja a szőrtelenségnek egyértelműen a tartós szőrtelenítésben rejlik. Azonban aki nem kezdett bele már a téli időszakban a villanófényes kezelésekbe, az idei nyári szezonban már nemigen tudja nélkülözni a borotva használatát. A villanófény ugyanis kevésbé hatékony barnult, sötétebb bőrtónus esetén, ráadásul szoláriumozás, napozás után nem is javasolt alkalmazni a készüléket. Arról nem is beszélve, hogy nem egyetlen alkalom után fejti ki a hatását. Többhetes, akár több hónapos procedúrasor után válik érzékelhetővé a szőrszálak gyengülése, a növekedés elmaradása.

A borotva sem feltétlenül ördögtől való, csak az nem mindegy, hogy az ember lánya hogyan alkalmazza az eldobható, sokak által tiltólistásnak vélt eszközt. Csak néhány apróságra kell odafigyelni a borotválás során ahhoz, hogy a piros pöttyök, a szőrbenövés ne jelenjen meg, illetve hogy a procedúra hosszan tartó puhaságot eredményezzen.

 

Hasznos tippek borotválás esetére: így elkerülhetők a piros pöttyök

Langyos vizes áztatás

Bár a borotválás lényege, hogy pillanatok alatt letudható vele a szőrtelenítés, azért nem árt két percnél többet szánni a procedúrára. Érdemes egy kis langyos vizes áztatás után nekiállni a szőrszálak eltávolításának. A melegebb hőfokú fürdő felpuhítja a bőrt és megnyitja a pórusokat, ezáltal sokkal simább és tartósabb lesz az eredmény. A piros pöttyök és szőrbenövés kialakulásának elkerülésében szintén sokat segíthet ez az aprócska trükk.

Hámlasztás

Bár sokan kizárólag az arcbőr területén alkalmazzák a különböző hámlasztó hatóanyagokat, a lábakat sem szabad kihagyni a mókából. Mindenképpen célszerű megszabadulni az elhalt hámsejtektől, amelyek ellenkező esetben csúnyán eltömítik a pórusokat. Ez borotválkozás után különösen jelentős problémákat okozhat, növeli a kockázatát a szőrtüszőgyulladásnak, ráadásul a hosszan tartó simaságot is akadályozni tudja, hiszen jóformán képtelenség tökéletes munkát végezni szőrtelenítés közben, ha a hámlasztás kimarad az előkészületekből.

Borotvakrém használata

Ami szintén meghosszabbítja az egyébként pár perces procedúrát, az nem más, mint a borotvakrémek, gélek vagy habok használata. Habár egy lépéssel tovább tart így a borotválás, a krémek bevetése nélkülözhetetlen a tökéletesen sima eredményhez. A kencék segítenek a piros pöttyök, az irritáció, valamint a kellemetlen bevágások elkerülésében.

 

Így használd a borotvát

A borotva esetében nagyon fontos, hogy miként használja az ember lánya. Az eldobható borotvákat tényleg csak néhány alkalommal javasolt bevetni, míg a több alkalomra vásárolt darabok pengéjét tisztán, szárazon kell tartani. Az élességet minden használat előtt ellenőrizni kell, ugyanis az életlen eszköz sokkal hamarabb okoz irritációt és piros pöttyöket, valamint szőrbenövést.

A borotválás irányát tekintve vannak viták, nincs egységes álláspont a megfelelő opciót illetően. Sok dermatológus a száliránnyal történő borotválkozást javasolja, míg mások szerint abszolút a növekedéssel szembeni borotvahúzások hozzák meg a várt eredményt. Rövid szőrszálak esetén jóformán csak a szálakkal szembemenő pengék végeznek tökéletes munkát, azonban ebben az esetben nagyon kell figyelni a borotva élességére, a megfelelő előkészítésre, ugyanis magas a piros pöttyök megjelenésének, a szőrbenövés kialakulásának kockázata.

Hidratálás

Miután megszabadult valaki a szőrszálaktól, a procedúrának még nincs vége. A hidratálás, az utóápolás nem maradhat ki a folyamatból. Célszerű borotválkozás utáni krémet vagy intenzív hidratálót használni a lábakon néhány napig, ha hosszan tartó puhaságra és pöttymentes bőrre vágysz. Az összetevők listáját mindenképpen érdemes átböngészni, jobb elkerülni az irritáló hatóanyagokat.

Kiemelt kép és cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés