A már megereszkedett bőrt szimpla krémekkel aligha lehet újra simává varázsolni, néhány bőrfeszesítő testápoló valóban elősegíti a rugalmasság megőrzését. A tónusos alakhoz edzésre van szükség, a plöttyedt hámréteg ellen pedig érdemes már megelőzésképp, időben fellépni, hiszen utólag sokkal nehezebb orvosolni a problémát. Habár előszeretettel hirdetik a különböző kencéket csodatevő kozmetikumként, az apróbetűs részben van az igazság, és minden alkalommal érdemes a hatóanyagoknak utánanézni.

hirdetés

A legtöbb nő már idejében elkezd foglalkozni a tudatos arcápolással, ami nem csak a korai ráncok megjelenése ellen szolgál védelemmel, hiszen a bőr igényeinek kielégítésével tovább megőrizhető annak frissessége, rugalmassága és vízmegtartó képessége. Habár leginkább az arc kerül fókuszba a barázdák elleni küzdelemben, a test többi részéről sem szabad megfeledkezni. Az öregedés nem csak az arcbőrt érinti, a test bármely részén megereszkedhet, szárazzá és barázdálttá válhat a hámréteg. Nyilván az idő előrehaladtával ez törvényszerűen bekövetkezik, ám az UV-sugárzás, stressz, légyszennyezettség, és még számos külső és belső károsító tényező hatására felgyorsulhat ez a folyamat.

A reklámok csakúgy dúskálnak a hiper-szuper termékekben, a körítés és a feszes bőrű modellek segítségével a bőrfeszesítő termékek könnyen eladhatóvá válnak. Nem szabad bedőlni azonban minden egyes hirdetésnek, az apróbetűs részben lapul az igazság. Egyes hatóanyagok valóban hozzájárulnak a bőr feszességének megőrzéséhez, azonban a már megereszkedett felületet nem tudják újra tökéletesen simává varázsolni. Megelőzés céljából mindenképp érdemes bevetni őket, és bár a genetikával és az idő múlásával nem lehet harcolni, a ráncosodás folyamatát egyértelműen lassítani lehet a segítségükkel.

Hatékony bőrfeszesítő testápolók közül válogattunk,, amelyeket érdemes kipróbálni, ha szeretnéd megőrizni bőröd feszességét, netán javítanál a megereszkedett hámréteg állapotán.

 

A bőrfeszesítő testápoló titka az összetevőkben rejlik

A bőrfeszesítő testápolókra sokan csodaszerként gondolnak, azonban ahogy a fogyasztó tabletták vagy italporok esetén, úgy a kencék használatával sem húzódik vissza a bőr szimpla varázsütésre. Ahhoz, hogy tónusossá váljon az alak, nem elegendő csupán az érintett terület kenegetése, rendszeres sportolásra éppúgy szükség van.

A bőrfeszesítő jelzővel ellátott krémek nem fogják tükörsimára húzni a megereszkedett bőrt, inkább a megelőzésben van szerepük. Persze azoknak is érdemes tenni egy próbát, akik már tapasztalják a hámréteg fellazulását, megereszkedését, hiszen a további tónusromlást képesek lassítani. Nem mindegy azonban, hogy pontosan milyen hatóanyagokkal dolgozik az adott kence.

A leghatékonyabb összetevők

A Q10 koenzim valószínűleg senkinek sem hangzik ismeretlenül, a legtöbb bőrfeszesítő kence ezt a hatóanyagot tartalmazza. Elősegíti a sejtek regenerációját, semlegesíti a szabad gyökök pusztító hatását, ezzel késlelteti a bőr megereszkedését, lassítja a bőröregedés folyamatát. Bár az még mind a mai napig vita tárgyát képezi, hogy a külsőleg használt Q10 koenzim mennyire lehet hatásos, milyen mértékben szívódik fel, sokan rajonganak ezekért a kencékért.

Elmászott kontúrok esetén a koffein szintén remek és hatásos hatóanyagnak számít. Serkenti a mikrokeringést, amitől beindulnak a méregtelenítő folyamatok, valamint a tápanyagok áramlására szintén pozitívan hat. Ennek köszönhetően hozzájárul a rugalmasság megőrzéséhez, a feszes bőr fenntartásához.

 

A kakaóvajas kencék szintén remek választásnak bizonyulnak. Ez az összetevő E-vitamin tartalmának köszönhetően zseniális hatással van a bőrre, segít megőrizni annak rugalmasságát, lassítja a bőröregedést. A különböző növényi olajokkal dúsított krémek éppúgy a petyhüdt hámréteg ellenszerei lehetnek, a jojoba-, a szőlőmag-, a csipkebogyó-, és a gránátalmaolaj hozzájárul a feszesebb, rugalmasabb bőrfelszín eléréséhez. A legjobb, ha a kiválasztott bőrfeszesítő testápoló több hatékony összetevőt is tartalmaz.

Nem csak a kenegetés segít

Azt is fontos hozzátenni, hogy nem csupán a kozmetikumok összetevői számítanak. Ahhoz, hogy a bőr minél tovább rugalmas maradjon, az étkezésre és a rendszeres mozgásra éppúgy jelentős hangsúlyt kell fektetni. A kellő mértékű hidratálás szintén elengedhetetlen, a tényezők együttes hatásával lehet elérni a hosszantartó feszességet. A kollagén-, valamint elasztintermelés idővel folyamatosan csökken, a folyamatot maximum lassítani, de megállítani semmiképp nem lehet.

Érdemes kerülni a káros szokásokat is, mint például az alkoholfogyasztás vagy a rendszeres szoláriumhasználat. Az UV-sugarak káros hatása nem csak napozás közben fenyegeti a bőrfelszínt, a csokibarnaságot ajándékozó masinák szintén súlyos árat kérnek cserébe.

Kiemelt kép: Getty Images.

Kép a cikkben: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés