Bár könnyen kezelhetőnek tűnik, a hullámos haj olykor sok macerát igényel. A fürtök könnyen töredeznek, megfelelő ápolás nélkül pedig sprőddé válnak. Az is fontos, hogy száradnak meg.

A hullámos haj ápolásának és szárításának megvan a maga technikája, hiszen a loknik olykor speciális törődést igényelnek, hogy selymesek, fényesek és rugalmasak maradjanak. A természetes göndörséggel megáldott hajkoronánál mindig kétesélyes, hogy épp melyik formáját hozza: elég egy rossz döntés, és rögtön oroszlánsörénnyé változik, vagy a gondoskodást meghálálva, egészségesen ragyog, fürtjei pedig lágyan kacskaringóznak.

A hajszárítás és formázás metódusa is kicsit más, mint az egyenes haj esetében. Vétek például, szárazon átkefélni a hullámos tincseket, ugyanis ilyenkor sérülnek, töredeznek, és pókhálós szerkezetű lesz tőle az egész frizura.

A hajszárító meleg levegője sem kedvez a fürtöknek, mert a hő hatására széteshetnek, és szálkássá, töredezetté válhatnak. A hullámos haj akkor hozza a legjobb formáját, ha szabad levegőn szárad, erre azonban nincs mindig lehetőség, még nyáron sem. Bár nem kevésbé időigényes, az alábbi törölközős módszer is egészségesen ragyogó, kövér, rugalmas loknikat eredményez.

Ha sokáig hajgumi fogja össze a tincseket, a hullámok elnyúlnak, összeállnak, ezzel a módszerrel azonban fel lehet frissíteni a frizurát. A lényege, hogy a fürtöket egy kis vízzel kell átitatni, majd dörzsölés nélkül használva a törölközőt, apránként ki kell nyomkodni belőlük a vizet.

Érdemes előre hajtott fejjel végezni a műveletet, a tövük felé összenyomva a tincseket, és ezt addig jó ismételgetni, amíg a haj félnedves nem lesz. Azután már elég csak tenyérrel összenyomni a loknikat, melyek így sokkal jobban összeugranak, illetve dúsabb, és rugalmasabb tartást kapnak.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés