Nemcsak a bőrnek, a hajnak is szüksége van a rendszeres táplálásra, ami egy tápanyagokkal megspékelt pakolással könnyen kivitelezhető. Bár a készen kapható termékek között is találunk erre a célra nagyon jókat, érdemes olykor-olykor egy házi receptet is bevetni, amihez csak pár konyhai alapanyag szükséges.

Hajpakolás a száraz, töredezett haj ápolására

Ha nem figyel az ember, a haj nagyon könnyen szárazzá és töredezetté válhat, amit gyakran már csak az olló tud orvosolni. Ezért jó, ha időben gondoskodunk a haj egészségéről, amire néhány élelmiszer kifejezetten jó hatással van.

Hozzávalók:

  • 1 darab érett avokádó
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 tojás

Az avokádó és a tojás nagyon erős hajápolók, amiket előszeretettel használnak samponok, balzsamok alapanyagként is. Bővelkednek B- és E-vitaminban, amik nélkülözhetetlenek az egészséges tincsekhez. Az avokádó serkenti a vérkeringést, így a jobb oxigénellátás miatt a hajhagymák megerősödnek, csökkentve a hajhullás kockázatát. Fényesíti, puhítja a hajat, sőt a hajszárító vagy a formázó eszközök okozta hőhatástól is védi a szálakat.

A tojásban lévő fehérjék és aminosavak stabilizálják a haj szerkezetét, így az megint erős és egészséges lesz. Az olívaolaj szintén értékes tápanyagokkal látja el a hajat és mélyen hidratálja, így biztosan búcsút inthetsz a sprőd tincseknek.

A hozzávalókat alaposan pépesítsd össze, a még simább textúráért turmixban is összedolgozhatod. Hajmosás előtt, nedves hajra vidd fel a maszkot, zuhanysapkával takard be, és hagyd hatni 20-30 percig. Utána rendes rutinod szerint moss hajat.

Zsíros hajra is alkalmazható a pakolás, ebben az esetben viszont csak a hajvégekre javasolt felvinni, mert könnyen lelapíthatja a hajat. Legalább kéthetente egyszer jó, ha beveted ezt a pakolást, hogy a tincsek hosszantartóan egészségesek, dúsak és fényesek legyenek.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés