Ha hosszú, vagy legalább vállig érő a hajad, idén nem tudsz ráunni az alapfazonra, ugyanis rengetegféle inspirációt kínál tálcán a frizuradivat. Kiválogattuk a legnagyobb kedvenceket, melyek egyszerűek, mégis stílusosak.

A játékosságra és a kreativitásra fektetnek nagy hangsúlyt a nyári frizuratrendek, és bebizonyítják, hogy milyen sokféleképpen viselhetőek a félhosszú, illetve hosszú loboncok. A retró hajdíszek és kiegészítők is előtérbe kerülnek idén, amelyek bevonzzák a pár mozdulattal elkészíthető, ötperces frizurákat, melyek nem a rendezettség látszatát keltik, mégis stílusosan nőiesek.

Zilált konty

A szélfútta hatás a frizuradivat vesszőparipája, amitől egyszerűen nem tud elszakadni. Nem is baj, hiszen azok számára, akik meglehetősen makrancos tincsekkel rendelkeznek, áldást jelentenek az efféle, könnyen összedobható hajviseletek.

Nem kell precízen bemérni a választékot, és fényesen simává varázsolni a haj textúráját. A minél kócosabb, annál bájosabb elvét követve, csupán fel kell púpozni a hajat egy laza kontyba fogva a fejtetőre, hagyva, hogy néhány kósza fürt leomoljon a vállakra.

Ha már így benne vagyunk a retró divat sűrűjében, a múltidéző hajgumikról, csatokról és egyéb frizurakellékekről sem illik megfeledkezni. A zilált kontyot remekül feldobja a kilencvenes éveket idéző fodros hajgumi.

Frizurák kendővel

Egy színes kendő nemcsak a frizurát, hanem az egész megjelenést nőiesebb szintre emeli, amennyiben harmonizál az öltözékkel.

Bár számtalan módja van, hogyan építhető be a hajzuhatagba, nem muszáj a legbonyolultabbakkal kísérletezgetni. Ennél a frizurastílusnál az egyszerűség is szemet gyönyörködtető, hiszen a hajba csomózott kendő már önmagában is romantikus hatást kelt.

Zilált konttyal, hajpántként is kombinálható a kendő.

Hullámok hajcsatokkal

Mindegy, hogy szélfútta, selymes, vagy vizes hatású, a laza lokni a nyári frizuradivat nagy kedvence.

A most divatos csillogó, gyöngyös, strasszos és feliratos hajcsatokkal még játékosabb a hullámos frizura, ráadásul ebben a hajstílusban rengeteg stíluslehetőség rejlik.

Texturált copf

A szélfútta hullámokkal texturált, zilált copf szintén a frizuratrendek élén áll a nyári szezonban. Ez jó hír, hiszen egy ilyen hajstílus a strandon is könnyen kivitelezhető, és nem igényel különösebb hajszobrászkodást.

Különféle hajformázókkal is rá lehet segíteni, hogy tincsesen száradjon meg a frizura, a dús, kócos hatást pedig fémszínű hajékszerekkel érdemes feldobni.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés