Bár az esküvői torták sorsa az, hogy jóízűen elfogyasszák őket, az ízük mellett a kinézetük és a stílusuk is nagyon fontos, hiszen mindegyikről elmondható, hogy a lakodalom egyik meghatározó fénypontja, mely akkor az igazi, ha harmonizál a dekorációval. A téli évszak rendkívül hálás téma, igazán sok inspirációval szolgálhat.

A téli esküvők különleges atmoszférával bírnak, mivel az ünnepek környéke egyébként is bensőséges, meghitt, családi hangulatba hozza az embereket, ehhez a belső nyugalomhoz és békességhez pedig, egy kis szerencsével az időjárás is kegyesen hozzájárul egy tiszta, fehér hólepellel.

Ám akkor sem kell szomorkodni, ha a nagy nap ünnepi fényét nem kíséri havazás, ugyanis az asztali díszekkel, a terítékkel, vagy az esküvői tortával, becsempészhetitek megkapó szépségét a helyszín dekorációjába. A tél szinte kimeríthetetlen téma, mely az elegáns, a minimalista, a vintage és a rusztikus stílusokhoz is tálcán kínálja a díszítési elemeket.

Inspiráló téli esküvői torták

Idén a letisztult, modern elegancia, a klasszikus romantika, valamint a természetességet és az őszinteséget középpontba helyező vintage és rusztikus stílusok a legdivatosabbak esküvői fronton. Ezek a trendek természetesen a cukrászművészetet sem kerülik el, mely a hagyományos és izgalmas ízek mellett a személyre szóló és ünnepi esztétikumot egyaránt szem előtt tartja. A jó torta tehát nem csak az ízlelőbimbókat, hanem a szemet és szívet is gyönyörködteti.

A dekorációtól függően, a tortán megjelenhetnek a téli erdő elemei, vagy a karácsony hangulatát megidéző díszítések, de a romantikus mézeskalács éppúgy kelendő ilyenkor. A teremdíszítés és a torta megjelenése akkor teljes, ha téli, fűszeres illatok, és hangulatos fények társulnak hozzá.

 

A fahéj, a reszelt citromhéj, a szegfűszeg, a mályvacukor és a forró csokoládé mind keveredhet az esküvői torta motívumaiban és ízvilágában. A hópelyhek, a jégcsapok tiszta csillogása, a hóember, és az erdei állatok, növények, egyaránt megjelenhetnek a helyszínt és a fő édességet uraló ornamentikában.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés