Ezek a csinos szabású, nőies esküvői ruhák tökéletesen passzolnak telt alakra. Egyáltalán nem a méret számít, a fazonon múlik a lehengerlő összkép.

hirdetés

Nőies esküvői ruhák telt alakra

A tökéletes esküvői ruha megtalálása egyáltalán nem könnyű feladat, egy menyasszonynak bizony nehéz dolga van, alkati adottságoktól függetlenül. A testmagasság, a súlyeloszlás, a test arányai hamar leszűkítik a kört, hiszen mindenkinek csak bizonyos fazonok állnak igazán jól.

Vannak, akik már jóval a lánykérés időpontja előtt tudják, hogy milyen ruhában szeretnék kimondani a boldogító igent, ám az álomkép gyakran szertefoszlik, amint a különféle fazonok felpróbálására kerül sor. Egyáltalán nem a méret és a súly számít, apró részleteken, leginkább a ruha vonalvezetésén és kialakításán múlik, hogyan mutat felvéve a gyönyörű kreáció. Ezek a szabások kifejezetten előnyösen mutatnak teltebb alkaton.

Ejtett vállú darabok

Az ejtett vállú darabokkal aligha lehet mellényúlni. Vastagabb karok esetén, mindenképpen érdemes egy efféle kialakítással kísérletezni. Persze az elfedni kívánt terület takargatása nem mindig megoldás, ezúttal abszolút egy kivételről beszélhetünk. A buggyosan lenyúló anyag, a finom tüllborítás, netán némi csipke vagy csillogó pánt is elegendő ahhoz, hogy a vastagabb karokat karcsúbbnak láttassa az esküvői ruha.

Nem mellesleg, a hangsúlyos, vízszintes vonalú dekoltázsok akkor is jól jönnek, ha a csípő szélesebb a vállvonalnál. Ezzel az apró trükkel egyensúlyba hozhatók az alsó- és felsőtest eltérő arányai. Ezáltal a derék optikailag karcsúbbnak, keskenyebbnek tűnik.

V kivágás

A V kivágás elképesztően dögössé, romantikussá teszi a megjelenést, az már csak hab a tortán, hogy látványosan nyújtja az alakot. Optikailag karcsúsítja a felsőtestet, a mélyebb kivágás függőlegesen vezeti végig a tekintetet, ezáltal kecsesnek mutatja a sziluettet. Ha valaki nem szeretne látványos, merész dekoltázst, áttetsző anyagokkal, esetleg csipkével érdemes trükközni egy kicsit.

A vonalú szoknyarész

A finoman, A vonalban szélesedő szoknyarésszel szabott esküvői ruhák abszolút karcsúbbá varázsolják a sziluettet. A lágy esésnek köszönhetően légiessé, törékennyé teszik a megjelenést, hihetetlenül romantikusak és nem mellesleg kényelmesek a hosszú nap során.

Általában a derék vonalát hangsúlyozzák, ugyanis az anyag ott kezd el szélesedni, teltebb homokóraalkat esetén egyértelműen ez a legelőnyösebb választás.

A tapadós fazonok sem tiltólistásak

Habár tény, hogy a könnyeden szélesedő szoknyarész rendkívül előnyös, a testre feszülő fazonok sem tiltólistásak, sőt! A megfelelő kialakítás és anyag tökéletesen nőiessé, vonzóvá teszi az összképet, a jól eltalált szabásvonal pedig slankítja a sziluettet.

Egy jól elhelyezett ráncolás egy szép felsőrésszel társítva abszolút telitalálat a nagy napra.

Hosszú uszály

A teltebb alkatú vagy éppen alacsonyabb termetű menyasszonyoknak mindenképpen célszerű hosszú uszályban gondolkodnia. A finoman hátranyúló uszályok látványosan nyújtják az alakot, arról már nem is beszélve, hogy elképesztően nőies, kifinomult és romantikus összképet eredményeznek.

Magas sliccelés

Bár teltebb alkat esetén sokan inkább takargatni kívánják a lábaikat, a magasan sliccelt esküvői ruháknak mindenképpen érdemes adni egy esélyt. A hosszanti vágás optikailag nyújtja az alakot, karcsúbbnak láttatja a sziluettet, éppen ezért rendkívül előnyös. Persze emellett maga a fazon, a felsőrész kialakítása és az apró részletek éppúgy sokat nyomnak a latban.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés