A 2024-es esküvői trendek megalapozzák a hangulatot a nagy napon, a természetközeliség, a finom színek összhangja és a retró divat tarol idén a lagzikon. Adunk egy kis inspirációt a szervezéshez.

hirdetés

Ha valaki idén tartja az esküvőjét, jó eséllyel a legfontosabb dolgokat már rég elintézte. A helyszínek, a fotósok és a ceremóniamesterek naptárja már szinte teljesen betelt az idei szezonra, az apróságokat azonban sokan hajlamosak az utolsó pillanatra hagyni. Márpedig a ruha, a dekoráció, a csokor és a meghívó legalább olyan fontos részlete a nagy napnak, mint maga a helyszín és a szolgáltatók adta hangulat.

A 2024-es trendek egyszerre hozzák a modern eleganciát, a természet közelségét és a retró divatot, ezzel egy izgalmas mixet alkotva. Az apró részletekkel is különlegessé és emlékezetessé teheted a nagy napot, a finomhangoláshoz pedig még akkor sincs késő, ha hamarosan elérkezik az esküvő időpontja!

2024-es esküvői trendek

Visszafogott divatszínek

Ahogy a divatban, úgy az esküvői trendek között is hódítanak idén a visszafogott, pasztelles árnyalatok. A romantikus rózsaszín mellett a levendulalila, a barackszín és a bézses tónusok éppúgy megtalálhatók a palettán, a letisztult, modern elegancia abszolút hatalmába keríti a nagy nap hangulatát. A gyönyörű színek megjelenhetnek a dekorációban, a menyecske-, illetve koszorúslányruhákban, valamint már magukon a meghívókon is.

Menyasszonyi ruhák, vendégstílus

A klasszikus hercegnős megjelenés egy kicsit háttérbe szorul, s valamelyest két véglet kezd kirajzolódni a menyasszonyi ruhákat illetően. A minimalista, elegáns darabok és a merészebb, látványos, dögös kreációk kerültek a népszerűségi listák élére. Természetesen nagyon fontos átgondolni, hogy mit enged meg az esküvő helyszíne, a nagy nap hangulata és a menyasszony személyisége. Az áttetsző, sejtelmes és magasan sliccelt darabok mellett a klasszikus, kifinomult menyasszonyi ruhák éppúgy megtalálhatók a friss kínálatban.

A vendégek öltözékét tekintve szintén a visszafogott, púderes árnyalatok dominálnak majd, a vintage hangulat és a modern elegancia keveredése határozza meg a stílusos násznép megjelenését. A kétrészes kosztümszettek és a virágos, visszafogottan vidám maxiruhák a legnépszerűbb választások 2024-ben.

Kisebb, könnyed virágok és csokrok

A menyasszonyi csokor nagyon fontos eleme a klasszikus, hagyományos esküvőknek, ráadásul szinte minden fotón szerepel. Éppen ezért nagyon sokat számít, hogy milyen virágokra esik a menyasszony választása és milyen stílusú csokrot kér a nagy napra. Általában a dekorációt is ehhez szokták igazítani, így az alaphangulat meghatározása nélkülözhetetlen a harmonikus összképhez.

Idén a könnyed stílusú, visszafogott virágokra és a kisebb csokrokra épülnek a trendek, sokan választanak vadvirágokat díszítésként. Nem kell mindennek tökéletesnek lennie, az eredmény lehet kicsit kusza és hanyag, a hangulat éppen ettől lesz naturális és természetes. Idén a monokróm trendek nagyot mennek az esküvői divatban, sokan egyetlen színben gondolkoznak a virágokat illetően.

Természetközeli dekoráció

És ha már virágok, meg kell említeni a dekorációt is. Az idei esküvőkön egyértelműen a természetközeliség kerül fókuszba, nagyon sok virággal, földszínnel és faanyaggal dolgoznak a dekorosok. Sokan még terítőt sem kérnek a tömörfa asztalra, hogy az összhatás kissé puritán, mégis egyedi és naturális hangulatot kölcsönözzön a nagy napnak.

A gyönyörű virágok és a sok-sok zöld díszítés mellett a fényekkel is érdemes trükközni, az egyszerűség elvén felépített esküvői dekoráció elképesztően meghitt hangulatot tud teremteni.

Többnapos ünneplés

Bár a trend nem új keletű, 2024-ben még nagyobb hangsúlyt kapnak a többnapos menyegzők. Természetesen ezt nem úgy kell elképzelni, hogy az ifjú pár minden egyes nap összeházasodik, és mindennap hatalmas vacsora és lagzi követi a fogadalomtételt. A teljes hétvégés esküvők sokkal inkább a meghitt családi hangulatról szólnak, szétosztják az esküvői teendőket, ezáltal a nagy nap sokkal nyugodalmasabban telik.

Retró és vintage kiegészítők

A retró, vintage kiegészítők mind a dekorációban, mind pedig az öltözködésben megjelennek az idei szezonban, a 2024-es esküvői trendek előszeretettel vegyítik a modern eleganciát a régi stílusrészletekkel. Egy-egy régi tányér, egy filmes fényképezőgép vagy egy oldtimer autó remek kiegészítése lehet a nagy napnak idén. Minden jöhet, ami régi és elegáns, idén nem lehet túlzásba esni a múltidéző hangulattal.

Tematikus esküvők

A tematikus esküvők trendje is visszatér idén, sokan egyetlen témakörre húzzák fel a dekorációt és a nagy nap hangulatát. Ha az ifjú pár rajong az utazásért, már a meghívó is egy repülőjegy vagy útlevél formáját öltheti. A nagy napon jöhetnek a repülős, földgömbös, bőröndös díszek, miközben az asztalokat el lehet nevezni azokról az országokról, amelyek a menyasszony és a vőlegény kedvencei voltak. Az ételkínálatot szintén ehhez lehet igazítani.

A tematika bármire épülhet, ami közel áll a párhoz, ezáltal az esküvő sokkal személyesebb hangulatot kap. Legyen szó filmről, sorozatról vagy zenéről, az apró részletek harmóniája garantáltan emlékezetessé teszi az esküvő napját.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés