Az, hogy milyen is lesz az eljegyzési gyűrű, abszolút személyes ízlés kérdése, ám a trendek nagyban befolyásolják és jelentősen formálják a kínálatot. Az ékszer egyaránt lehet egyedi és klasszikus, 2023-ban mindkét verzió rendkívül népszerűnek számít.

hirdetés

Nyakunkon az esküvőszezon, s lássuk be, ilyenkor nem csupán a hatalmas lagziktól hangos az utca, az eljegyzésekről készült posztok és fotók éppúgy ellepik a közösségi médiás felületeket. Éppen ezért itt az ideje egy kicsit alaposabban is megvizsgálni, hogy 2023-ban milyen gyűrűk számítanak igazán trendinek és divatosnak. Az időpont kiválasztása után talán a legfontosabb kérdés az, hogy milyen ékszerrel történik a lánykérés.

A legtöbb esetben a jövendőbeli menyasszonynak nincs túlzottan nagy beleszólása abba, hogy milyen gyűrűt húznak az ujjára. Persze minden nőnek vannak elképzelései, azonban az, hogy ezt a pár férfi tagja mennyire tartja szem előtt, egyáltalán tud-e ezekről az álmokról bármit is, esetenként teljesen eltérő lehet. Leginkább a család és a közeli barátok azok, akik a jövőbeli férj számára segítséget, tippeket adhatnak a gyűrű kinézetével kapcsolatban.

Azért az aktuális trendeket sem árt szem előtt tartani, noha az elmúlt időszakban nem történt túlzottan nagy változás az eljegyzési gyűrűk repertoárjában. Az évszázadok során folyamatosan változott, hogy éppen mi számít divatosak. Sokáig a kerek gyémánt, majd a szögletes volt a legnépszerűbb. Volt, hogy a smaragd, míg máskor a zafírkő bukkant fel legtöbbször a gyűrűkbe ágyazva. Diana hercegné kék köves eljegyzési gyűrűje például valóságos divathullámot indított el.

Ilyen egy stílusos, sikkes eljegyzési gyűrű 2023-ban

A gyűrű színe

A gyűrű lehet ezüst, fehérarany, klasszikus sárga arany vagy éppen rózsaarany is, ami sokszor nagyon meg tudja nehezíteni a férfiak dolgát. Sokáig a sárga arany számított népszerűnek, ám az elmúlt években láthatóan az ezüstös, fehér változatok, illetve a kicsit extrább, különlegesebb rosegold szín vált trendivé.

A gyűrű formája

Az elmúlt években nem történt hatalmas változás az eljegyzési gyűrűk trendjét illetően, a klasszikus köves megoldás számít a legnépszerűbbnek. Persze ezt is lehet cifrázni, manapság egyre többen kérnek sok-sok kisebb követ kiegészítésként, hogy az ékszer egyedibbé, személyesebbé váljon. Persze a központi kő ebben az esetben is abszolút hangsúlyos marad.

A legtöbb esetben a jövendőbeli vőlegény nemigen veszi figyelembe azt, hogy a gyűrű passzolni fog-e a később beszerzendő karikaváltozathoz. Noha manapság egyre nagyobb divat, hogy összekulcsolható, formakövető gyűrűpárost választanak a házasulandók. Ebben az esetben a karikagyűrű gyakorlatilag követi az eljegyzési ékszer kialakítását. Ehhez azonban gyakran igencsak előre kell gondolkozni, vagy legalábbis ötvösmester segítségére lesz szükség a tökéletes egyezés eléréséhez.

A legtöbben vékony gyűrűt választanak, hogy a finom ékszer garantáltan jól mutasson az ifjú ara ujján, ám idén, 2023-ban egyre népszerűbbnek tűnnek a vastagabb, feltűnőbb verziók is. Érdemes figyelembe venni a menyasszony ízlését és személyiségét, s ehhez igazítani ezt az aprócska részletet.

 

Milyen legyen a kő?

A kő formája és típusa is hatalmas kérdést vet fel az ékszer kiválasztásakor. A formákat tekintve idén igencsak bőkezű a repertoár, a trendek az ovális, a klasszikus kör alakú és a szögletes verziókat éppúgy előnyben részesítik. Egyre többen kérnek különlegesen formázott, extrább megjelenésű ékszereket, amelyekben egyértelműen a kő az, ami igazán nagy hangsúlyt kap.

A kő típusát leginkább a pénztárca határozza meg. Az azonban egyértelműen kijelenthető, hogy idén a színes verziók legalább annyira népszerűek, mint a klasszikus áttetsző változatok. Szóba jöhet a zafír, a smaragd és a rubin is, mindenképpen célszerű figyelembe venni a jövendőbeli ara stílusát. A leggyakoribb választás azonban még mindig a briliáns csiszolású gyémánt és annak költségkímélőbb változata, a cirkónia.

A mesterséges gyémánt nagyon trendivé vált

A mesterséges gyémánt kifejezetten népszerűvé vált az elmúlt időszakban, s a laboratóriumban készült ékszerek trendje már hazánkban is egyre inkább az élre tör. Ezek a fenntartható alternatívák külsőre éppen olyanok, mint a földből előásott drágakövek, így ránézésre nem is lehet megmondani, hogy egy úgynevezett etikus eljegyzési gyűrű került az ara ujjára.

Mivel a fenntarthatóság, valamint az állatok és a természet védelme egyre inkább fókuszba kerül a divatvilágban, egyáltalán nem meglepő, hogy az ékszerpiacon is elterjedőben vannak a mesterségesen előállított gyűrűk, amelyek nem mellesleg olcsóbbak is a klasszikus változatoknál.

Egy korábbi cikkünkben részletesen is beszámoltunk a mesterséges gyémántokról, amelyeket a hírességek is egyre gyakrabban választanak. A cikket ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés