A tavaszi-nyári szezon palettáján már a színesebb, élénkebb esküvői dekorációk is helyet kapnak, ráadásul a csodaszép virágok mellett a szezonális, a trópusi vagy mediterrán gyümölcsök is szerepet játszanak a díszítésben.

hirdetés

A 2023-as esküvői trendek ugyan nem zárják ki a púderes, visszafogott árnyalatokat, ám az élénk színtobzódásnak éppúgy teret engednek. Tavasszal a természet megújulása, nyáron pedig a bőkezűsége adhat ihletet az ifjú pároknak, így a kerti és mezei virágokon kívül a zamatos gyümölcsök is felbukkanhatnak asztali díszítőelemként, a teríték és a torta dekorációjában, illetve a helyszínen elhelyezett kerti és tánctéri kompozíciókban.

A gyümölcsök felhasználása sokféle lehetőséget rejt magában, hiszen ehető díszként szolgálhatnak a frissítőket, süteményeket felvonultató asztalokon, ugyanakkor szebbé tehetik a virágblokkokat, és különleges hangulatot, atmoszférát teremthetnek.

Ihletadó tavaszi-nyári esküvői dekorációk: színes virágokkal és gyümölcsökkel

Gyönyörűen összehangolt dekorációt adhat, ha a virágok színével harmonizál a fő témaként megjelenített gyümölcs. Tavasszal és nyáron egyaránt elsüthető a szicíliai, mediterrán hangulat, ami főként kerti, félig szabadtéri esküvőkön kerülhet szóba.

Amennyiben rajongtok a fanyarkás édességekért, a desszertek ízvilága szintén visszatükrözheti a citromok, mandarinok jelenlétét, ugyanígy a dekoráció színeiben is el lehet csepegtetni a citromos, narancsos árnyalatokat.

A meleg időszakban megrendezett esküvők szinte elképzelhetetlenek alkoholmentes frissítőstandok nélkül, a pultokon elhelyezett limonádék és gyümölcsös italok között pedig dekoratív gyümölcstálak is elférnek. Nyárias, derűs hangulatot teremt itt is a színek összehangolása, az üvegedényekbe zárt limonádék citromkarikái éppúgy visszaköszönhetnek az asztali díszítésben.

 

Késő tavasszal már belép az eper a képbe, ami csodás színfoltja lehet a tálalásnak és a dekorációnak. A desszertek között is elrejthettek csokis eperből álló meglepetésfalatokat, míg a virágkompozíciók árnyalataiban az eperkrémszín dominálhat.

Persze, a gyümölcsöket kihagyva is számos lehetőség van arra, hogy a most divatos magenta- és epertónusok helyet kapjanak az esküvői dekorációk sűrűjében, a tavaszi-nyári szezon romantikus hangulatában.

Rusztikus, vidéki esküvőkhöz tökéletesen passzolnak a nyár édes ízei és színei. A barack, a cseresznye vagy a málna elképesztő leleményességgel ültethető be a dekorációba, ráadásul ezekhez a virágokhoz roppant egyszerű színben harmonizáló kerti virágokat találni.

Manapság az is divatos, ha a virágdekorációba kerül bele valamely gyümölcs.

Ám csak hanyagul a teríték mellett elszórva szintúgy csodás csendéleti képet teremthet a nyár napfényes, életvidám atmoszférájával.

A gyümölcsfaragás kissé ódivatúnak tűnhet, de kezd újra feléledni ez a trend. Sokkal több variációra ad lehetőséget, mint hajdanán, akár művészien megkomponált gyümölcstálak is születhetnek.

Kiemelt képek: Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés