Idén az esküvői trendek igazán változatosak, jól megférnek egymás mellett a kicsit visszafogottabb, romantikusabb stíluselemek és a klasszikus, eleganciát sugalló megvalósítások. Rengeteg verzió közül válogathatsz, így biztosan megtalálod a stílusotokhoz leginkább passzolót.

hirdetés

Az esküvői trendek folyton változnak, sokáig az egyszerű dekorációk hódítottak, majd ezeket felváltották a rengeteg lufival, virággal készült díszítések. Az utóbbi években ismét az egyszerűség felé fordult a divat, megjelentek a vintage, romantikus elemek, és nagyon trendi lett vidéken házasodni. Ezzel a bájos, rusztikus hangulattal egyszerre futott a királyi eleganciát árasztó tematika, melyhez látványos csillárok, hatalmas masnik és díszes evőeszközök társultak.

Ám az utóbbi évek alaposan átírták az esküvői szabályokat, a koronavírus-járvány miatt sokan kisebb ceremónia mellett döntöttek. Divatba jött a szertartást és a vacsorát a kertben megtartani. Ezzel együtt egyszerűbbek, letisztultabbak lettek a dekorációk. Természetesen a pompát sem engedtük el teljesen, de sokkal visszafogottabb formában jelenik meg, mint eddig bármikor.

Az esküvői trendek nem különülnek el egymástól annyira szélesen. Egyszerre futnak bizonyos irányzatok, így még az is előfordulhat, hogy mindegyikből kiválogatjátok a stílusotokhoz passzoló elemeket.

Vadvirágos romantika

A vidéki romantika reneszánszát éli, így előkerülhetnek a bájos virágkapuk, válogatott virágokból készült asztaldíszek és a fából faragott székek. Nem gond, ha a poharak nem teljesen egyformák, vagy vegyíted a színeket.

Az esküvő, amit még Daphne Bridgerton is megirigyelne

Tombol a Bridgerton-mánia, az elegáns stílus pedig a menyasszonyokat is megihlette. A hatalmas virágdíszek, fejedelmi tányérok és fehér abroszok nem hiányozhatnak egy ilyen pompás esküvőről. Itt nincs olyan, hogy túl sok, szó szerint bármi belefér.

Bájos földszínek

Sokáig az esküvőket egy, esetleg két szín uralta. Idén több árnyalat is meghatározhatja a dekorációt, melyek lehetnek akár a barna és rokonárnyalatai. Jöhet a bézs, rozsdabarna vagy a mélybarna. A virágok lehetnek akár száraz virágok is. Mivel ezek a színek roppant letisztultak, ezért a többi dekorelem lehet visszafogottabb.

Ezüstös ragyogás

Sokáig az aranyszín uralta az esküvői dekorációt, az ezüst csak visszafogottabb verzióban volt jelen. Idén ez a fémszín játssza a főszerepet. Megjelenhet a virágdíszben, az evőeszközöknél vagy bárhol az asztaldekorációban.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés