Egy kicsit minden évben változnak az esküvői trendszínek, igazodva az aktuális divathoz. A dekorációban, a terítékben, valamint a koszorúslányok öltözékében megjelenő színek meghatározzák az egész menyegző hangulatát, így a látványosabb elemeknél is érdemes teljes harmóniára törekedni. Idén a finom, természetközeli tónusok is szerepelnek a palettán, ugyanakkor az élénkebb árnyalatokat sem kell hiányolni. Kiválogattuk a legdivatosabb színeket, melyekkel könnyű felépíteni egy sikkes koncepciót.

hirdetés

A legtöbben a melegebb szezonra időzítik a nagy napot, ám a szervezés és készülődés sokkal hamarabb elkezdődik, hogy a várva várt időpontra minden tökéletes legyen. A dekoráció, az alaptematika kérdése okozza talán a legnagyobb dilemmát, persze csak a vendéglista és az ülésrend elkészítése után. Az egyéni ízlés, az aktuális divat, valamint a rendelkezésre álló lehetőségek, illetve maga a helyszín is nagyban befolyásolja, hogy milyen dizájnra esik végül a választás.

Mindazok számára, akik döntésképtelennek érzik magukat, vagy csak szimplán szeretnének igazodni az aktuális trendekhez, érdemes egy kis inspirációt gyűjteni. Az alapvető szín kiválasztása nem csupán az összkép szempontjából fontos, nagyban megkönnyítheti a további szervezést. A legtöbben teljes összhangra törekednek, így ugyanaz a tónus köszön vissza a dekorációban, a koszorúslányok ruhájában, vagy akár a meghívón egyaránt, így ezeken az apró, ám fontos részleteken már nem is kell tovább gondolkodni.

Leheletfinom és élénk esküvői trendszínek 2022-ben

Monokróm színek

A divatban elképesztően divatossá vált a monokróm megjelenés. Legyen szó szimpla fehérről, feketéről vagy nude árnyalatokról, bármelyik verzió irtó trendinek számít idén. Az esküvői divat is magába szippantotta a legújabb irányvonalat, így a dekorációt, illetve ruhákat tekintve éppúgy megjelenhetnek a letisztult, egyszerű változatok. Az összhatás garantáltan kifinomult és visszafogott lesz. Érdemes ehhez a verzióhoz világos, légies, könnyed tónusokat választani.

 

Zöld

A zöld színek tarolnak az öltözködésben, az esküvői divatban pedig éppúgy sikkesnek számítanak ebben az évben. A természetközeli tónus egy kevés faanyaggal kiegészítve már-már egy varázsvilágba repíti a násznépet. A zöld több árnyalatban megjelenhet a nagy napon, a legnagyobb népszerűségnek azonban a mély, ellenállhatatlan méregzöld örvend. Ez a trendszín hihetetlenül nyugodt és naturális összhatást eredményez majd.

 

Terrakotta

Az ókori égetett agyagszobrok színét tükröző terrakotta nem sok menyasszonynak ugrana be elsőként, ám a képeket elnézve valóban különleges hatást kelt egy ilyen árnyalat a nagy napon. Ebben az évben roppant sikkes lesz ez a némileg feltűnőbb tónus, aminek harsányságát könnyedén lehet lágyítani, ha fehérrel kerül párosításra. Amennyiben a terrakottára esik a választás, garantáltan meleg, családias és különleges hangulatot sugall majd a dekoráció a helyszínen és a fotókon egyaránt. Mediterrán hangulatú nyári esküvőhöz is jól passzol ez az árnyalat.

 

Pezsgőszín

A pezsgőszín már évek óta elképesztően divatos, bár eleinte megkapta az „olyan, mintha koszos lenne a fehér ruha” jelzőt. Mára hatalmas népszerűségnek örvend ez a tompa árnyalat, így nem is véletlen, hogy szinte uralja az esküvői divatot. Sokan a menyasszonyi ruhát éppúgy pezsgőtónusban képzelik el, ahogy a dekorációt és a koszorúslányok által viselt kreációkat. A díszítés is jól mutat ebben a színben, ráadásul, mivel régóta sikkes a pezsgő, könnyedén lehet szerezni hozzá alapanyagokat. Az összhatás letisztult, mégsem olyan már-már túlzóan flancos, mintha tiszta fehérben pompázik minden.

 

Türkiz

A kissé tengerparti hangulatot teremtő türkiz egy harsányabb, feltűnőbb választás mind dekorációban, mind pedig a koszorúslányruhákat illetően. Mivel ez a szín gyakorlatilag mindenkinek jól áll, nemigen lehet mellényúlni vele. Némi nehézséget az jelenthet, hogy nehezen párosítható más árnyalatokkal, így az egész tematikát egy fagyosabb, hidegebb dizájnra érdemes felhúzni. Ha sikerül megtalálni a tökéletes árnyalatot, az összhatás varázslatos, különleges és egyedi légkört teremt majd az esküvőn.

 

Lila

Hogy is maradhatna ki az esküvői trendszínek közül a legnépszerűbb tónus? A lila olyannyira teret hódított magának a divatban, hogy az év színe is egy kék és vörös egyvelegéből álló árnyalat lett. Az esküvőn megjelenhet sötétebb, erőteljesebb változatban éppúgy, ahogy visszafogott, púderes formában is. A közkedvelt lilával garantáltan nem lehet mellélőni, ha sikkes, elegáns dekoráció a cél. Az összhatás kiegyensúlyozott, nyugodt hatást kelt majd, miközben rendkívül trendivé teszi a menyegző miliőjét.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés