Az örömanya ruhaválasztását ma már nem korlátozzák szigorú esküvői szabályok, de azért a részletekre és az összhangra nagyon is oda kell figyelni.

Sokáig az örömanyák részére szinte csak kosztümöket és kosztümruhákat tudtak felkínálni a szalonok, és a színes mintákat éppúgy, ahogy a merészebb fazonokat, egyszerűen nem tartották illendőnek a kínálatban.

Bár ma is akadnak még bizonyos kritériumok – például nem szerencsés feketébe vagy fehérbe öltöznie a menyasszony édesanyjának – a régi beidegződések már feloldódtak, és nem muszáj a decens sötétkék, vagy a semleges drapp és szürke kombinációk mellett maradniuk az örömanyáknak.

A púderrózsaszín és a babakék már nemcsak a koszorúslányok kiváltsága, ahogy a trendi ruhafazonokat sem sajátíthatják ki maguknak a fiatalok. Most leginkább az esküvő és a menyasszony stílusa, valamint az örömanya alakja határozza meg az általa viselt ruha fazonját.

A bájos koktélruháktól kezdve a finom estélyi kreációkig szinte bármi szóba jöhet, ha nem üt el kirívóan az esküvői dekoráció szín- és hangulatvilágától, illetve az ara eleganciájától. Egy bohém, vízparti esküvőre nyilván felesleges csillogó, ékköves ruhát választani, ahogy egy hollywoodi stílusú menyegzőre sem illik rusztikus nyári ruhácskában megjelenni.

A mintákat, színeket sem kell kerülni, ám érdemes az arany középúton megmaradni, például a texturált, csipkevirágos mintázatok visszafogottabbak, hiszen egybeolvadnak a ruha anyagával, és harmonizálnak a színvilágával.

Idén az akvarell virágmotívumok, és a diszkréten csillogó ruhakelmék is divatosak, éppúgy, mint a három dimenzióban kidomborodó hímzések. A légiesen könnyed, frissítő pasztellárnyalatok tökéletesen passzolnak az esküvők romantikájához, ráadásul fiatalító hatással bírnak.

A midi és földig érő ruhaszabások szintén fiatalosan csinosak, ám azok az örömanyák sem maradnak inspiráció nélkül, akik nem szívesen mutogatják fedetlenül a lábukat, karjukat.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

Képgaléria képei: BHLDN.

  • Megosztás:
hirdetés