Az utóbbi években sokat változtak az esküvői trendek, rengeteg hagyományt átvettünk más országokból, míg a magyar tradíciók egy része háttérbe szorult.

Mostanában egy igen költséges, Amerikából származó szokás is kezd elterjedni. Egyre több menyasszony bérel fel sminkest és fodrászt, akik nemcsak az ő, de a koszorúslányok és sokszor még a legközelebbi nőrokonok sminkjét és frizuráját is elkészítik, az ara kontójára. Korábban már írtunk a koszorúslányruha árának kényes kérdéséről, de vajon mi a helyzet a hajjal és a sminkkel? Tényleg az az illendő, ha a menyasszony állja?

Magyarországon mindig az volt a szokás, hogy a koszorúslányok a saját költségükre készíttetik el a frizurájukat, sminkjüket. Hacsak nincs lehetőséged kifejezetten erre a célra elkülöníteni egy nagyobb összeget, egyáltalán nem kötelező belekalkulálni a büdzsébe, hiszen senki sem várja el, mindenkinek az a természetes, hogy maga fizeti a saját fodrászát. Ha mégis úgy döntesz, hogy állod a dolgot, az egy gesztus a felkért barátnők, lányrokonok felé.

Ebben az esetben viszont fontos, hogy mindent pontosan megtervezz és leszervezz az esküvő előtt. Lesz megfelelő hely arra, hogy a szakemberek mindenkivel kényelmesen tudjanak dolgozni? Van lehetőség a felmerülő egyedi kérések teljesítésére? Készítenek-e próbasminket, próbafrizurát, és, ha igen, ez mennyibe fog kerülni? Minden koszorúslány jelen tud lenni a próba időpontjában?

Emellett a koszorúslányokkal sem árt egyeztetni. Szeretnél beleszólni, hogy nagyjából milyen stílusú sminkben, frizurában gondolkodjanak, vagy mindenki teljesen szabad kezet kap? Mennyi idő áll rendelkezésre fejenként, és ebbe mi fér bele? Van olyan, aki esetleg mégis maga szeretne gondoskodni a saját hajáról, sminkjéről? Ha ezeket a kérdéseket tisztázod, minimalizálhatod a súrlódásokat.

  • Megosztás:
hirdetés