A menyecskeruha hallatán a legtöbbeknek a piros szín ugrik be először, ugyanis a hagyomány szerint a menyasszony éjfélkor leveti hófehér öltözékét, majd vörösben tér vissza a násznéphez. Még manapság is sokan maradnak a jól bevált szokásnál, azonban vannak, akik más árnyalatokban gondolkodnak a megfelelő ruha kiválasztásánál. Előfordul, hogy valaki inkább a kedvenc színére voksol, vagy épp olyan tónust igyekszik választani, amely jobban passzol a bőrszínéhez, frizurájához vagy az esküvői dekorációhoz. Ezek az árnyalatok a legnépszerűbbek!

hirdetés

A menyecskeruha nem csak piros lehet

A hagyomány szerint a hófehér esküvői ruha a tisztaság szimbóluma, míg az ezt leváltó vörös ruha a már férjezett lány asszonnyá válását szimbolizálja. Régebben a legtöbb menyecskeruha piros színben pompázott, gyakori volt a fehér kötény, mint kiegészítő, illetve a frizurába szintén belecsempészték az emblematikus színt egy szalaggal vagy más hajdísz segítségével. Ezen túl a piros egyértelműen a szerelem és a szenvedély színe, nem véletlenül ragaszkodnak hozzá olyan sokan. Vannak, akik továbbra is tartják magukat ehhez a szokáshoz, míg mások nem ragaszkodnak a piros színhez, ha a ruha kiválasztásáról van szó.

Egy tűzpiros darab minden bizonnyal tökéletes választás, hiszen garantáltan elnyeri a násznép tetszését. A modern menyasszonyok azonban egyre gyakrabban térnek el a tradíciótól, s előszeretettel válogatnak más, egészen eltérő színekből. A pasztellszínek hatalmas népszerűségnek örvendenek, egy barackvirág, rózsaszín, levendula vagy akár kék ruha éppúgy jó döntés lehet. Az élénk verziókkal sem lehet nagy hibát véteni, hiszen a reflektorfény abszolút a menyasszonyt illeti ilyenkor, ebből adódóan pedig semmi nem túlzás.

Csodásan mutat, ha a menyecskeruha passzol az esküvői helyszín díszítésének tematikájához és színeihez. Általában mindenkinek van egy elképzelése arról, hogy milyen hangulatú dekorációt szeretne a nagy napon, így könnyedén kialakítható egyfajta letisztult összhang a ruhával.

Kép: Getty Images.

 

Ezekkel a színekkel nem lehet hibázni

Hagyományos piros

Hagyománykövető menyasszonyok számára a piros tökéletes választás lehet, elképesztően különlegessé lehet varázsolni egy kis díszítéssel, mintával. Nem feltétlenül szükséges, hogy a teljes kreáció vörösben ússzon, elegendő lehet az is, ha csupán a mintázata vagy a rajta látható díszítés az, ami piros. Célszerű olyan fazont választani, amelyben a tánc is könnyedén kivitelezhető.

Képek: Albert Urso/Estrop/Getty Images.

 

A kék finom és könnyed összképet teremt

A hideg színek kedvelőinek fantasztikus választás lehet egy kék menyecskeruha, az összhatás kifinomult és letisztult megjelenést sugároz majd. Szimbolikáját tekintve legalább annyira remekül passzol az alkalomhoz, mint a vörös, ugyanis a végtelenséget, az elmúlhatatlan szerelmet tükrözi.

Képek: Estrop/Stefan Gosatti/Getty Images.

 

A rózsaszín nem feltétlenül kelt vattacukorhatást

A rózsaszín elképesztően nőies választás az esküvőre, a menyecskeruha csodásan mutat majd, ha ebben a színben pompázik. Legyen szó púdertónusról vagy élénkebb, pink verzióról, ez az opció garantáltan nyerő választás. A megfelelő körítéssel cseppet sem lesz habos-babos vagy vattacukorszerű, miközben éppen olyan romantikus, mint a piros árnyalat.

Képek: Stefan Gosatti/Estrop/Getty Images.

 

Manapság a lila a legtrendibb választás

Ha valaki aktívan követi a trendeket, biztosan találkozott a népszerű lila tónusokkal. Azok számára, akik visszafogottabb megjelenésre vágynak, a piros kevésbé jöhet szóba, és persze a púderes árnyalatokkal sem szimpatizálhat mindenki. Egy lila menyecskeruha tökéletes választás lehet ebben az esetben.

Képek: Estrop/Jordi Vidal/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotók: Albert Urso/Estrop/Stefan Gosatti/Jordi Vidal/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés