A rejtett szemhéj sminkelése igényel néhány trükköt, de nem kell hozzá különösebb kézügyesség, még egy csodás menyasszonyi smink is egyszerűen kivitelezhető.

hirdetés

Rejtett szemhéj esetén sokan azt hiszik, hogy nem sminkelhető szépen, pedig csak egy kis felkészültséget és némi gyakorlást igényel, hogy akár egy káprázatos menyasszonyi sminket is el lehessen készíteni otthon. Nem muszáj szakemberre bízni a dolgot, de persze célszerű többször kipróbálni a sminklépéseket még a nagy nap előtt.

A rejtett szemhéj a csodás menyasszonyi smink elkészítésekor sem jelent akadályt

Rejtett szemhéjról akkor beszélünk, ha a mozgó szemhéj csak részben vagy szinte egyáltalán nem látható, amikor nyitva vannak a szemek. A rejtett szemhéjnak semmi köze a korhoz, ez egy genetikai adottság.

Semmiképpen nem kell elkeseredni, ha neked is rejtett szemhéjad van. Számos híresség rendelkezik ilyen típusú szemhéjformával, mégis mindig irigylésre méltó a sminkjük. Noha nem könnyíti meg a szemfestés módját, hiszen muszáj picit trükközni az árnyalással, a mélyítővonal alatt megbúvó szemhéjtípus nem jelent akadályt a makeup elkészítésekor. Kis optikai csalással tágra nyílt szemeket lehet varázsolni.

A nagy napon pazar menyasszonyi sminkről sem kell lemondani. Michèle Clausen sminkes blogger az egyszerűen elkészíthető sminkek és a rejtett szemhéj specialistája. Lépésről lépésre mutatja be, hogyan készül a lélegzetelállító menyasszonyi smink.

 

Bronzosítóval árnyalj a rejtett szemhéj ráncába. Ezután egy sötétebb árnyalattal adj mélységet a szem külső sarkának. Ne felejtsd el jól eldolgozni. Következő lépésként vigyél fel egy világos szemhéjfestéket a szemhéjra, hogy kinyissa a tekinteted.

A szempillák közötti részt szemceruzával vagy egy sötétebb szemhéjfestékkel hangsúlyozd, ügyelve arra, hogy kissé elkend. Ez optikailag ellensúlyozza a rejtett szemhéjat és lágyabbá teszi a tekintetet a menyasszonyi sminkedhez. Az extra csillogás érdekében tegyél egy kis csillámot a szemhéj belső sarkába vagy közepére, hogy fokozd a szemed ragyogását. Végül pedig szempillaspirállal koronázhatod meg a gyönyörű, finom menyasszonyi sminket.

Ezt az alkalmi makeupot tulajdonképpen bármilyen elegáns eseményre elkészítheted, nem csak menyasszonyoknak tökéletes választás.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés